Гюнер ШЮКРИ
Бурни аплодисменти получи момчилградската група „Зейбеклер“ и солистите Семра Роси и Мустафа на 10-ия традиционен международен фестивал на юруците в Македония. Момчилградчани бяха гвоздеят на празничната програма, която се проведе в Тополница, Радомиш. Организатор на културната проява бе сдружението на турците в Източна Македония.
„За първи път участваме във форума. Почти цялата програма бе представена от наши изпълнения. Над два часа останахме на сцената, за да покажем на македонските любители на фолклора, красотата на румелийските и турските народни обичаи, песни и танци”, заяви ръководителят на група „Зейбеклер” Метин Хасан. Той изказва своята благодарност на секретаря на Министерство на труда и социалната политика на Република Македония Енвер Юсеин и на председателя на сдружението за културни изкуства в Македония Зия Саит на за оказаното съдействие.
Група Зейбеклер” е създадена през 2006 г. Досега има безброй участия в регионални, областни, национални и международни прояви. Изнесли са блестящи концерти в България, Турция, Гърция, Македония и Швеция. В репертоара си включва танците, игрите и ритуалите на всички етноси, населяващи Балканския полуостров.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/9/16 11:10

    Тоя пък е толкова зле

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/9/16 14:18

    Кой е 'Тоя'???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/16 14:25

    Всички не може да са 'добре' като Теб.
    ТИ нали си добре, това стига... ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/9/16 15:31

    Метине смени поне малко репертуара или се махни от там вече,омръзна ни все едно и също да гледаме и слушаме.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/9/16 17:20

    Първо, драги ми 'приятелю', репертОар се пише с 'О' на български език.
    Що се отнася до групата, мога само да заявя следното - за разлика от различни формации с различни репертОари, които посещават почти винаги еднакви места, тази група с 'еднаквия' репертОар присъства на много различни мероприятия!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/9/16 17:30

    Към 15:31
    Много ги разбираш тези работи нещо!!!
    Не забравяй, че и да си Анонимен, с един замах ще те дешифрирам по IP адресчето ти, въпреки че хора като теб, които умеят само да назовават, без да се самоназовават, не подлежат на внимание!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/9/16 18:59

    Ми толкова си може Метин какво да искате повече от него? Толкова може но няма да се махне доброволно, нали се сещате защо?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/9/16 19:04

    Първо, драги приятелю, репертОар се пише с 'О' на български език!
    Второ, въпросната група с 'еднаквия' репертОар посещава повече различни места, отколкото други с различен репертОар, които обикалят еднакви места...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/9/16 20:28

    Я по-добре вие си сменете тона на говорене и спазвайте добрия тон, защото ни е писнало от завистливи хищници, които само Акъл знаят да дават... и то глупав!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/9/16 20:02

    18:59 хора като теб винаги са АНОНИМНИ, нали се сещаш защо!?????

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/9/16 20:03

    Приятели и душмани, време е да сменим репертУара с репертОар... хаха
    Обявявам смяната за изпълнена!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/9/16 14:06

    Спрете акъл да давате, започнете да спонсорирате. Групата не е професионална, а самодейна със собствени средства и усилия ГЛАВНО!!!
    Да се засрамят тези, които от НЕЩО правят НИЩО!
    Тази група от Нищото прави Нещо...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/9/16 18:30

    Spesialno taya grupa sim gledala v Alantepe GIRSIYA i sim se vizhitila..Bravo na samodeysite ..Samo napred .Pozdravi na MENTORA im METIN .MINISTERSTVOTO NA KULTURATA TRABVA EY TAKIVA ''RABOTESI I MJESTI'' DA SPONSORIRVA A Ne TAKIVA GOTOVANKOVSI NA ZAPLATA KATO DIRJAVNI TEATRI NA ZAPLATA..GORKITE SAMODEYSI KAKVO LI PECELAT NALI 'RAK I MERAk' ne se vzemat s malko pari a s mnogo trud i trud...pozdravi ot K-i

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.