www.24rodopi.com

Десетки веломаниаци въртят педали ежедневно към Дяволския мост, поставиха и табели

сряда, септември 211коментара

Гюнер ШЮКРИ
Ентусиазирани млади планински велосипедисти от Ардино поставиха обозначителни табели, които указват пътя за Дяволския мост. На междинната велоспирка те монтираха и нова пейка за отдих. Инициативата е на новосъздадения велоклуб „Ардино”.
„Целта ни е да популяризираме колоезденето като здравословен и осъзнат начин на живот. Да развиваме и подобряваме условията за практикуване на планинско колоездене в България. Да насърчаваме опазването на природното богатство на нашата родина. Да стимулираме активния начин на живот и да подпомогнем създаването на гражданско общество”, заяви Емил Хаджиев, член на велоклуба.
Велоклуб „Ардино” е създаден преди няколко месеца. В него членуват десетки млади велосипедисти. Най-малките от тях са първокласници в местното средно училище „Васил Левски”. Групата почти всяка вечер излиза на поход, за да повърти педали до туристическите забележителности на територията на общината.
„Искаме да бъдем сред природата. Чувството не може да се опише, просто трябва да се мине пеша или с колело, птиците пеят покрай нас, сърните скачат наоколо ни. Всеки поход ни зарежда с енергия и позитивизъм, прави усещането неповторимо”, споделиха ардинските велосипедисти.
24rodopi.com

Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
21/9/16 21:03

Браво на тях,да беше се качил на колело и оня от Горнопраховският район да види къде има , как да се метнат още пари за свои фирми

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи