www.24rodopi.com

Най-успелият абитуриент в Кърджали подготви за бъдещи успехи младите математици в „Славейков”

понеделник, септември 190 коментара

Участниците в лятната школа по математика при СУ "Петко Рачов Славейков" получиха своите сертификати за успешно приключване на обучението. То бе ръководено от бившия възпитаник на кърджалийското школо Иван Герганов. Заниманията се проведоха през юни и септември в две групи. В едната бяха включени изявени математици от седмите класове, а в другата група - най-добрите в точната наука от шестите класове, които вече са седмокласници.
В края на учебната 2014-2015 година Иван Герганов бе обявен за най-успелият абитуриент на Кърджали и носител на стипендията на кмета на Община Кърджали. Понастоящем е студент по математика в Единбург, Шотландия, в един от най-реномираните университети в световен мащаб. Завръщайки се в родината след успешно положените изпити, Иван се реализира и като ментор в работата с младите математически дарования. През август великолепният математик бе сред ръководителите, които се грижеха за подготовката на учениците в Международната лятна изследователска школа по математика и информатика в Благоевград. По-късно той бе привлечен в журито на Седмия международен фестивал на младите математици в Созопол.
Директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров поздрави учениците и ръководителя на школата и връчи на математическите надежди сертификатите, комплектовани с подаръци.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи