Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед вече си има втори заместник. Това е Насуф Насуф, който до момента бе районен мюфтия на Крумовград, съобщиха за 24rodopi.com от религиозната институция.
Причина за новото назначение в кърджалийското мюфтийство е закриването на духовното настоятелство в Крумовград. Досега Бейхан Мехмед разчиташе на един заместник в лицето на Ерхан Реджеб, който отговаря за джамийските настоятелства в общините Ардино и Джебел.
Интересното, е че област Кърджали бе единствената досега, където функционираха две мюфтийства, съответно в Кърджали и Крумовград.
Новият зам.-мюфтия на Кърджали Насуф Насуф доби скандална известно покрай разкрития на Комисията по досиетата. Той е бил агент „Христо" в структурите на Държавна сигурност. Вербуван през 1971 г., той е бил поетапно осведомител, агент и секретен сътрудник.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/16 11:10

    Евала Христо! Беше имам на Крумовград. Стана част от семейството на Фето и те направиха Кърджалийски мюфтия. След това само заради теб откриха Крумовградското мюфтийство и те направиха мюфтия на Крумовград, а след затварянето му ти намериха място в Кърджалийското мюфтийство. След като Фето бе обявен за терорист, Христо обърна палачинката и стана почитател на Ердоган. Евала Христо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/9/16 11:45

    Абе този не беше ли агент на Държавна сигурност

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/9/16 13:42

    нека хората от Крумовград и района да кажат за този човек...
    сега е тръгнал да урежда джамия в циганска махала в Крумовград за което има визуализация и най интересното транспортирано метално минаре...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/9/16 22:00

    Стига сте плюли по човека
    Мислили сте някога как се поканват инвеститори за строеж на една джамия
    Първо тези хора трябва да ви имат доверие за да идват от хиляди км
    Второ всеки ден да пътувате по страната и чужбина не е лесно / който иска може една седмица да е с него ида види дали е лесно или ще му целуне ръката като се върне след седмица
    Трето огледайте се дали имаме кадри като него

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/9/16 22:10

    Този незнам какъв си,изнася речи из джамийските олтари за идеали,морал и правда а самият той гази из катраните на АДА.Ако има възмездие що не му ритнат един шут,за да се разбере,че има правда божия и на този и на отвъдния свят.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/9/16 11:04

    До 13:42 Абе невернико, ти през живота дали си построил тоалетна,че да разваляш хаира на хора,които искат да построят молитвен дом.Няма значение кой.Националист мръсен.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/9/16 00:28

    До 22:00 Явно си от неговата чета, щом приказваш за пътуванията му. Колкото до поканване на инвеститори, всичко е въпрос на долъгвания и политика, а не на доверие. Разходи се из селата и ще видиш с какво мнение са хората за него и ги питай дали му имат доверие. Разпитай и бизнесмените в Крумовград дали му имат доверие. За кадри като него няма в Крумовград. Има по-добри и честни кадри, но те са в сянката на върхушката на изповеданието или казано по-просто: не им се дава възможност дори да работят за изповеданието, а се назначават неграмотни и самозванковци, които наизустявайки няколко стиха от Корана се представят за проповедници или ходжи. Това го има само в България. Познавам трима завършили Ислямски университет, които имат солидни знания, но не са в сферата на изповеданието. Защо? Питайте горния образ на снимката.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.