И след като признахме, че румънците са превзели остров Тасос (виж първата част –тук), редно е да отбележим констатацията на местните ресторантьори и търговци на сувенири: Българите може да са по-малко, но не са толкова стиснати, колкото са румънците!
Факт е, че румънците заобикалят вече черноморските ни курорти и през ГКПП „Маказа“ поемат за по-желаните от тях места в Северна Гърция. Който е без „ол инклузив“, е „абониран“ за най-близкия супермаркет. Северните ни съседи имат скромни възможности. Също като нас, но характерното за Лято`2016 е, че българите, които могат да си позволят по-големи харчове за почивка, избраха Гърция.
Отчитат го и търговците на остров Тасос, както и собствениците на таверни и бийч барове.
„Преди три години сочехме българите за туристи с ограничени финансови възможности. Тогава мечтаехме за гости от Западна Европа. Това лято сме много доволни от българите. Все повече от тях позволяват да харчат извън хотелите. Веселят се. Купуват се много сувенири. Българите вече носят печалба“, казва Димитрис Серис, който продава всевъзможни артикули за подаръци – от магнитчета със символите на Тасос до зехтин в малки шишенца. Миналата година печелел между 70 и 100 евро на ден, сега широката усмивка, която грее на лицето му, се обяснява с дневните 130-150 евро.
Някои българи са недоволни от закуските и вечерите в хотелите. „Недостатъчни са. Персоналът ни обяснява с новата ставка на ДДС-то, която е 24 процента, изреждат и куп други нови мерки, които трябва да стабилизират гръцката икономика. Иначе плажовете са пълни, но аз съм от този вид туристи – уникална природа, но държа и на храната и удоволствията“, посочва Михаил Иванов. Пловдивчанинът за първи път е на почивка на острова с площ от 380 квадратни километра.
(Следва)
24rodopi.com
На снимките:
Търговската улица в Лименас;
Плажът;

Фериботът
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/9/16 15:43

    Да на чистото море в Гърция,прекрасно обслужване,нема мутренски такси и рекет.......НЕ на Българското лайноморие където важат мутренските закони и без властие.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/9/16 19:27

    Ангелкова от Гледка ша опрай положениету.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/16 00:06

    V BG samo L,,,ina i super mizeria po plazovete palna tragedia

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/9/16 01:41

    Българското "Лайноморие"😅😅😅
    Пълно е с гладни кучета,крадци,наркомани и напомпани комплексари които правят свирки за жълти стотинки.
    Дано никой дане стъпи на бг лайноморието,лешове долнииии в ада да горите💣😨😨😨😨😨😨😨😨😨😲

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/9/16 01:42

    Българското "Лайноморие"😅😅😅
    Пълно е с гладни кучета,крадци,наркомани и напомпани комплексари които правят свирки за жълти стотинки.
    Дано никой дане стъпи на бг лайноморието,лешове долнииии в ада да горите💣😨😨😨😨😨😨😨😨😨😲

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/9/16 19:45

    По българското Черноморие вече има пречиствателни станции, а долу няма. Така че можете да плюете колкото си искате - "куришката на гаргата не може да размъти морето". ОЛМАС!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.