Жители на Черна скала: Той е герой, можеше машината да са разбие в селото
Хеликоптерът загуби мощност, опитах се да го приземя, но не успях!
Това заявил пред полицаите пилотът на разбилия се край кърджалийското село Черна скала селскостопански хеликоптер, разкриха за 24rodopi.com осведомени източници. Той успял да свали летателната машина до 7-8 метра над земята, след което контролът бил невъзможен. Падането от такава височина спасило живота на пилота.
Установено е, че повреда в двигателя на хеликоптера е причина за авиоинцидента.
Екип от огнеборци са в района на катастрофата, защото резервоарите на хеликоптера са пълни с гориво и съществува риск от възпламяневане.
„Към 10.30 часа хеликоптерът, който до този час е пръскал в района на Паничково, е отлетял за Кирково, затова бил зареден до горе“, поясниха запознати.
„Цяло чудо е, че пилотът е жив. Не беше аварийно кацане, а хеликоптерът направо се счупи. Разхвърчаха се парчета на 20-30 метра. Беше малко преди 11.00 часа“, разказаха пред 24rodopi.com очевидци на инцидента със селскостопанския хеликоптер край Черна скала. Според тях пилотът е герой, защото не е позволил хеликоптерът да се разбие в селото.
Припомняме, че по-рано днес Министерството на транспорта съобщи за кацнал аварийно селскостопански хеликоптер край Кърджали.
Машината е пръскала с препарати гори в района на село Черна скала.
По време на работа двуместният хеликоптер губи тяга на двигателя, забавят се оборотите и се налага да бъде приземен аварийно.
Пилотът е настанен в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски със счупен крак и други по-леки травми.
Тази сутрин хеликоптерът е пръскал в района на село Паничково, община Черноочене, където борова процесионка унищожава горите. Към 10.30 часа пилотът отлетял в посока Кирково, където също е трябвало да обработи площи, нападнати от гъсениците. Хеликоптерът аварирал след село Каблешково, когато летял към Черна скала.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/9/16 20:06

    vyarno e ce helikoptera do kolkoto razbrah bese povreden razbrah po suma koyto iskarvase po visduha usestamm stoto sim slujil kim tyah

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/9/16 20:07

    bravo bez coveska zaguba e pilotut e super

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/9/16 23:43

    Вчера, въпросният хеликоптер мина на 5-6 метра над няколко къщи в Бенковски, беше страшно....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/9/16 07:59

    Ne poddirjani.mashini.ii tva e....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.