www.24rodopi.com

Шинаси Сюлейман: Червената капия, отглеждана в Кирковско, е най-екологично чистият продукт и затова се търси най-много на пазара! (снимки)

събота, септември 102коментара


"Днес започваме една нова традиция и въпреки, че някои хора бяха скептични, тя ще бъде осъществена и ще успее в бъдещето. Увеличава се броят на хората, които отглеждат зеленчуци и затова идеята на този фестивал е именно да популяризира зеленчукопроизводството“, заяви кметът на Кирково Шинаси Сюлейман пред стотици гости на първия Фестивал на чушката.
Червената капия, която се отглежда тук, е най-екологично чистият продукт и затова е най-търсен на пазара, подчерта кметът на Кирково.
„За съжаление тази година условията бяха неблагоприятни за отглеждането и затова от Общината заделяме средства и вече имаме проект за изграждане на два микроязовира, които да са в помощ на стопаните“, отбеляза Шинаси Сюлейман.
Той фиксира е втори проблем - дребните селскостопански производители не могат да кандидатстват с проекти за усвояване на средства по европейски програми. „Затова е необходимо производителите да се сдружават в по-големи обединения и по този начин непременно ще сполучим. И защото сме безкрайно упорити и свързани със земята. Фестивалът е първата ни крачка“, каза кметът на Кирково.
24rodopi.com
Очаквайте подробностите
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
10/9/16 23:58

Господин кмет, помогнете на хората да си намерят пазар за отглежданите чушки.

Анонимен
12/9/16 10:46

Евалла Шинаси
Добро начало най накрая един кмет направи нещо за популяризиране на местния поминък Чушката

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи