Експерти са огледали бившите военни поделения в Ардино и Момчилград за евентуалното им трансформиране в бежански лагери.
Заради увеличаващия се приток от мигранти, минимум три бивши военни поделения в Бургаско, Ямболско и Хасково се подготвят за бежански лагери. Тези дни районите са били посетени от експерти, които преценяват годността на постройките. Местата, които се оглеждат за бежански центрове се пазят в строга тайна, тъй като има притеснения, че местното население ще се вдигне на протести, пише вестник „Стандарт“. Единият от вариантите е поделението на бившия сапьорен батальон в елховското село Бояново.
Друг възможен вариант е теренът на бившите казарми в Радомир. Там обаче вече имаше проблем с местните жители, които през есента на миналата година се вдигнаха на протест и отказаха управляващите от плановете им.
Сред спряганите варианти е и някогашното поделение 22360 в Кресна, ликвидирано през 2000 г. Местните жители също ще се противопоставят на подобно решение и вече организираха протести през пролетта на тази година. Експерти са огледали и базите в Момчилград и Ардино.
Според хора от МО и МВР сред плановете за откриване на още три бежански центъра е и терен в Северна България, който да поема мигрантите заловени отвъд Стара планина.
Иначе в Харманли, където негодуват срещу лагера още при създаването му преди 3 години, недоволството нараства. Хората са против бежанският център да бъде разширяван. Бежанците бързо се увеличават, а държавата, според местните, се готви да увеличи капацитета му. Той сега е за 2 700 души и скоро ще се изпълни. Вътрешният министър Румяна Бъчварова в Хасково заяви, че се готвят палатки и фургони за всички центрове в страната. Преди дни стана ясно, че половината от центъра в Харманли ще бъде обособен в лагер от затворен тип. Около месец е срокът, в който това трябва да се случи. Мигрантите, настанени в затворената зона, няма да могат да я напускат без разрешение. Служители на МВР ще обезпечават охраната на неговите обитатели.
24rodopi.com
На снимките: Базата в Момчилград
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/16 21:19

    Dokarayte gi v podelenie 36050 .I dayte im po eddna kofa.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/9/16 23:01

    Тигрите на свещената Родопа планина ясно и точно го казаха....никакви лагери за бежанцииииии,Калинкитееееее и националните предатели да си ги прибират в крадливия и корумпиран катун София.......вярно с оригинала

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/9/16 23:08

    da gi nastanqt v parlamenta!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/9/16 23:16

    Спонсори от Турция бягат от ДПС, не искат вождовете им на празници в смесените райони

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/9/16 23:22

    Най добре е Кърджалийска област да стане част от Близкия изток и северна Африка и тогава няма да има нужда от бази,зони ,охрани,дневни и други разходи свързани с вече "месното" арабско население.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/9/16 00:25

    Samo siriici nqma v kardjali

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/9/16 00:26

    Samo siriici nqma v kardjali

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/9/16 06:37

    В Ардино казармата е в центъра на града, а града е една педя по площ.Проблема с популацията на кучетата разрешиха за една нощ , а с непослушните и враждеби бежанци как ще процедираме

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/9/16 06:57

    Да ги настанят в Банско

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/9/16 06:59

    Не протести с камъни ще ви линчуват

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/9/16 07:05

    Не ги искаме тук. Бойко да си ги прибира в Банкя. А оттам еднопосочен билет за баба Меркел.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/9/16 08:15

    Що не огледат в Банкя? Пък и Бойко нали каза, да не се притесняваме.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/9/16 09:04

    С бежанците ще процедирате както с популацията на кучетата 6:37

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/9/16 09:39

    Да дойдат, хората бягат от война, смърт и разруха. Ще ги приемем, хора сме все пак.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/9/16 10:01

    Никакви лъжливи бежанци на наша територия! Не се знае какви са изобщо, в страната нахлуват афганистанци, шриланкийци и всякаква друга паплач от страни, където няма военни действия! Ако се приемат да е сигурно, че на сто процента са именно сирийци при това да са само семейни с деца. Всичко друго да се връща обратно откъдето е дошло. Иначе съвсем скоро ще си хапем задниците защото местните няма да издържат и ще стане патаклама голяма!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/9/16 10:34

    Да не стане като циганите,които искаха да се настаняват в Балабоново.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/9/16 12:32

    ДА ГИ НАСТАНЯТ В СОФИЯ .

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/9/16 14:51

    V Bankia, Boyana, Vrana, Balchik i Carska Bistrica ima prekrasni uslovia, gostopriemni bulgari - chudesno e da gi nastanite tam!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/9/16 18:32

    Бежанския лагер в съюз с част от местното население проповядващо салафитскосунитски ислям ,разпространяван от духовници завършили с отличие школи за подготовка в Саудитска Арабия ,ще създадат бомба със закъснител с повишена мощност способна да заличи града от картата на света.Школото в града-Ислямското училище се спонсорира от съмнителни фондации от Арабския свят ,като злите езици твърдят за връзка с гюленистите ,разпространили пипалата си с едничка цел -разруха ,хаос,бедствия .Пълно съответствие и спазване на програмата за създаване на конфликти по целия свят с краен резултат силна и могъща Америка....

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/9/16 20:29

    9.39-Това Гюлен ли ти го каза?Тея,дето бягаха от война,отдавна са в Германия.Сега идат бандитите,наркопласьорите и камекадзетата.Ти тях ли чакаш?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/9/16 21:31

    Против незаконните имигранти сте? А какво ще кажете тогава за незаконните имигранти българи в САЩ и турци в Германия?

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/9/16 22:47

    незаконните емигранти в САЩ и в Германия не са тръгнали против държавата, в която си вадят хляба. Още по-малко са тръгнали да колят местни по влаковете или да се взривяват по летища, молове и гари. Освен това знаят как се ползва тоалетна и знаят, че човек трябва и да се къпе редовно. Разбра ли разликата?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.