В редакцията се получи писмо от политическа партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) по повод публикацията ни „Кметове и депутати от ДПС уважиха традиционния събор в крумовградското село Бук“.
Публикуваме правото им на отговор:
Възможно ли е медийно да се присвои събитие?
Напълно е възможно. Ето как. Едно от традиционните землячески срещи в село Бук, община Крумовград, бе представено по елегантно разкрасен начин в медиите. Там се цитира пресцентър на определена партия и от новината става ясно, че събитието на годината е организирано от въпросната партия, а за гости се споменават основните лица на събитието, сякаш са просто плънка в тортата! Партия ДОСТ интелигентно е забравена. Само, че гостите не само не си размениха нито една дума с представителите на ДПС, те дори не им намигнаха!
Кои са те?
Кметът на най-големия район в Голяма община Бурса Мустафа Дюндар, кмет на община Османгази, чиито предци са впрочем родом от въпросното село, кметът на Община Мустафа Кемал паша Сади Куртулан, който е плевенчанин и кметът на община Инегьол Алинур Акташ уважиха събитието, но по покана на Сдружението за култура и солидарност на кошукаваклииите в град Бурса, Турция. След появата на новината, самите организатори останаха разочаровани от грозния опит за използване на тяхното събитие за политически цели и дивиденти от страна на ДПС.
Какво всъщност се случи?
Вечерта преди събитието в чест на гостите временно изпълняващият длъжността „Председател“ на Областния съвет на ПП „ДОСТ“ – Кърджали Бахри Юмер, даде вечеря в град Момчилград.
В деня на събитието гостите посетиха новооткрития офис на ДОСТ в град Крумовград и пожелаха успех на тамошната структура и дори си направиха снимка за спомен. После се включиха в големия мевлид, „Уесилетун – Неджат” (Посредничество към спасението), който се чете в селската джамия в Бук. След мевлида всички миряни заедно се помолиха за дъжд. През цялото време с гостите бяха Бахри Юмер, председател ВрИД ОбЛС на ПП „ДОСТ“ – Кърджали и кмет на Община Джебел, Шабанали Ахмед, зам.-председател на ДОСТ и народен представител от Кърджали, Мехмед Ходжа, зам.-председател на ДОСТ. От ДеПеСарите нямаше и помен! Освен това, гост на събитието бяха мюфтията на Комотини Ибрахим Шериф и мюфтиите на Кърджали, Хасково и Пловдив – Бейхан Мехмед, Басри Еминефенди и Танер Вели.
Толкова много неща могат да се изпишат, но уважаеми нам политически опоненти, на лъжата краката са къси и винаги има злощастието да се появява когато най-малко я очакваш. Особено ако е въоръжена с арсенал от доказателства.

С уважение,
Временно изпълняващ длъжността „Председател“ на Областен съвет на ДОСТ – Кърджали
7.09.2016 год.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/9/16 15:40

    Щом е станало значи мож

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/9/16 16:06

    vuzmojno li e da ima ofis v nezakonna sgrada pitat ot DOST Kj

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/16 18:36

    Сдружението от Бурса политически ангажирани с ДОСТ ли?

    ОтговорИзтриване
  4. zaferiyus7/9/16 19:19

    зафериус предлага.
    Време е някоя политическа партия да се покае и да вземе авторското право за възродителния процес.
    Става въпрос за Турска партия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/9/16 20:24

    ИСТИНАТА Е ВАЖНА И ТО ИДВА МАКАР И КЪСНО СЛЕД 26Г

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/9/16 20:32

    Да бе зафериус защо направо да не си признаем че ние насила си сменихме имената си

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/9/16 20:57

    Бейхан мюфтията нали беше деполитизиран и отказваше да участва на подобни мероприятия,дори на ифтара в Кърджали не се появи...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/9/16 21:58

    V Cernoocehe za lider na DOST iskame Saban ot Kanqk!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/9/16 00:12

    Gospodin zaferius skriy se stavaş smeşen.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/9/16 14:16

    Селищните празници са ежегодни, провеждат се всяка година.
    Не само в с.Бук, но във всички по-големи населени места на общината.
    ДОСТ ще продължава да кани свои гости на тези прояви, за да претендира, че са техни!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/9/16 18:31

    12 септември наближава. приготвихте ли баклавата, коча, пиенето, а другото си е бамбашка работа. айде идваме да се повеселим на 12 септември 2016 година_Курбан Байрам ! Със здраве останете - и ДОСТ, и ДПС, и всички останали партийки. Чок селям от столицата на булгаристан !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/9/16 20:11

    18.31-И такива неграмотници като тебе живеят в столицата ни?вай,вай,вай.......а ний чакаме от вас акъл.Яндък.
    20.32
    А защо ли го казва Зафериус?Сигурно защото е достатъчно възрастен и е видял неща,за които ти,момченце или момиченце,изобщо не се досещаш.И които сега много удобно се премълчават.Да,някои САМИ си смениха имената,че натиснаха и другите да го правят.И не бяха българи тези някои.Пък сега са в голямата политика ,с много пари,на демократи се пишат,евроценности защитават.....бе какво дати обяснявам.То,ако искаш да разбереш истината,винаги има как.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.