www.24rodopi.com

ДОСТ пита: Възможно ли е медийно да се присвои събитие?

сряда, септември 712коментара

В редакцията се получи писмо от политическа партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) по повод публикацията ни „Кметове и депутати от ДПС уважиха традиционния събор в крумовградското село Бук“.
Публикуваме правото им на отговор:
Възможно ли е медийно да се присвои събитие?
Напълно е възможно. Ето как. Едно от традиционните землячески срещи в село Бук, община Крумовград, бе представено по елегантно разкрасен начин в медиите. Там се цитира пресцентър на определена партия и от новината става ясно, че събитието на годината е организирано от въпросната партия, а за гости се споменават основните лица на събитието, сякаш са просто плънка в тортата! Партия ДОСТ интелигентно е забравена. Само, че гостите не само не си размениха нито една дума с представителите на ДПС, те дори не им намигнаха!
Кои са те?
Кметът на най-големия район в Голяма община Бурса Мустафа Дюндар, кмет на община Османгази, чиито предци са впрочем родом от въпросното село, кметът на Община Мустафа Кемал паша Сади Куртулан, който е плевенчанин и кметът на община Инегьол Алинур Акташ уважиха събитието, но по покана на Сдружението за култура и солидарност на кошукаваклииите в град Бурса, Турция. След появата на новината, самите организатори останаха разочаровани от грозния опит за използване на тяхното събитие за политически цели и дивиденти от страна на ДПС.
Какво всъщност се случи?
Вечерта преди събитието в чест на гостите временно изпълняващият длъжността „Председател“ на Областния съвет на ПП „ДОСТ“ – Кърджали Бахри Юмер, даде вечеря в град Момчилград.
В деня на събитието гостите посетиха новооткрития офис на ДОСТ в град Крумовград и пожелаха успех на тамошната структура и дори си направиха снимка за спомен. После се включиха в големия мевлид, „Уесилетун – Неджат” (Посредничество към спасението), който се чете в селската джамия в Бук. След мевлида всички миряни заедно се помолиха за дъжд. През цялото време с гостите бяха Бахри Юмер, председател ВрИД ОбЛС на ПП „ДОСТ“ – Кърджали и кмет на Община Джебел, Шабанали Ахмед, зам.-председател на ДОСТ и народен представител от Кърджали, Мехмед Ходжа, зам.-председател на ДОСТ. От ДеПеСарите нямаше и помен! Освен това, гост на събитието бяха мюфтията на Комотини Ибрахим Шериф и мюфтиите на Кърджали, Хасково и Пловдив – Бейхан Мехмед, Басри Еминефенди и Танер Вели.
Толкова много неща могат да се изпишат, но уважаеми нам политически опоненти, на лъжата краката са къси и винаги има злощастието да се появява когато най-малко я очакваш. Особено ако е въоръжена с арсенал от доказателства.

С уважение,
Временно изпълняващ длъжността „Председател“ на Областен съвет на ДОСТ – Кърджали
7.09.2016 год.
Изпрати :

+ коментара + 12 коментара

Анонимен
7/9/16 15:40

Щом е станало значи мож

Анонимен
7/9/16 16:06

vuzmojno li e da ima ofis v nezakonna sgrada pitat ot DOST Kj

Анонимен
7/9/16 18:36

Сдружението от Бурса политически ангажирани с ДОСТ ли?

zaferiyus
7/9/16 19:19

зафериус предлага.
Време е някоя политическа партия да се покае и да вземе авторското право за възродителния процес.
Става въпрос за Турска партия.

Анонимен
7/9/16 20:24

ИСТИНАТА Е ВАЖНА И ТО ИДВА МАКАР И КЪСНО СЛЕД 26Г

Анонимен
7/9/16 20:32

Да бе зафериус защо направо да не си признаем че ние насила си сменихме имената си

Анонимен
7/9/16 20:57

Бейхан мюфтията нали беше деполитизиран и отказваше да участва на подобни мероприятия,дори на ифтара в Кърджали не се появи...

Анонимен
7/9/16 21:58

V Cernoocehe za lider na DOST iskame Saban ot Kanqk!

Анонимен
8/9/16 00:12

Gospodin zaferius skriy se stavaş smeşen.

Анонимен
8/9/16 14:16

Селищните празници са ежегодни, провеждат се всяка година.
Не само в с.Бук, но във всички по-големи населени места на общината.
ДОСТ ще продължава да кани свои гости на тези прояви, за да претендира, че са техни!

Анонимен
8/9/16 18:31

12 септември наближава. приготвихте ли баклавата, коча, пиенето, а другото си е бамбашка работа. айде идваме да се повеселим на 12 септември 2016 година_Курбан Байрам ! Със здраве останете - и ДОСТ, и ДПС, и всички останали партийки. Чок селям от столицата на булгаристан !

Анонимен
8/9/16 20:11

18.31-И такива неграмотници като тебе живеят в столицата ни?вай,вай,вай.......а ний чакаме от вас акъл.Яндък.
20.32
А защо ли го казва Зафериус?Сигурно защото е достатъчно възрастен и е видял неща,за които ти,момченце или момиченце,изобщо не се досещаш.И които сега много удобно се премълчават.Да,някои САМИ си смениха имената,че натиснаха и другите да го правят.И не бяха българи тези някои.Пък сега са в голямата политика ,с много пари,на демократи се пишат,евроценности защитават.....бе какво дати обяснявам.То,ако искаш да разбереш истината,винаги има как.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи