www.24rodopi.com

Кметът на Кърджали: Независимостта е короната на една блестяща политическа дипломация! (снимки)

четвъртък, септември 220 коментара

„Преди 108 години датата 22-ри септември увенчава усилията за свобода и независимост на България. Неоспорима истина е, че това е триумф на една справедлива кауза. Независимостта е висша гражданска ценност. Тя предава истинска реалност на европейското бъдеще. 22-ри септември 1908 година е короната на проявената блестяща политическа дипломация. Едва ли ще дойде време да спрем да отдаваме почит на хората, отдали живота си за осъществяването на тази кауза. Трябва да сме особено горди за една от най-блестящите дипломатически акции в съвременната ни история. Защото само независимият човек може пълноценно да се развива и твори.
Нека бъдем достойни потомци на хората, осъществили независимостта. Величието на този акт винаги ще подхранва самочувствието на днешните граждани. Честит празник и да живее България!”, обяви в тържественото си слово за Деня на Независимостта кметът на Кърджали Хасан Азис.
Десетки кърджалийци се стекоха пред паметника на Освободителите в центъра на града за отбелязването на 22-ри септември. Венци и цветя бяха поднесени от институции, народни представители, партии, училища и граждани.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи