Д-р Биркан Гюней, ортопед - травматолог от УМБАЛCM „Н.И. Пирогов” вече извършва редовни прегледи в Кърджали. Той е роден в ардинското село Горно Прахово през 1978 г. През 1991 г. заедно със семейството си се изселва в Турция. Завършил е Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. През 2005 г. започва специализация „Ортопедия и Травматология“ в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”. От 2008 г. работи в IV-та Ортопедия и Травматология в „Пирогов”.

Въпросите зададе: Гюнер ШЮКРИ
- Д-р Гюней, каква е причината да идвате от София в Родопите, за да преглеждате?
- Хубав въпрос! Няколко са причините, които ме накараха да извършвам прегледи в Кърджали. Аз съм родопчанин и редовно се прибирам в родния си край. Където и да живеем, винаги се връщаме там, където сме родени и имаме хубави спомени. Друга причина е нуждата на хората в района, търсенето. Не всеки има възможност за един преглед да ходи до по-голям град. Родопчаните почти винаги, търсят второ мнение. Особено когато става въпрос за здраве.

- Като ги преглеждате какво установявате? Родопчаните грижат ли се за здравето си?
- За съжаление, не. Особено по-възрастните. Имат хронични страдания, които не ги лекуват адекватно. Много често казват: За кога! Родителите винаги се грижат за децата си. А ние, дали се грижим достатъчно, когато те имат нужда от нас!

- Добре, а дали вие лекарите лекувате адекватно?
- Няма безгрешни хора. Този който не работи, няма да сгреши. Но, в нашата професия, грешките са непоправими. Водят до инвалидизация или по- лошо.... В медицината, ако не можеш да помогнеш, поне недей да вредиш.

- Вие работите в университетска болница за спешна медицина. Сигурно има млади лекари, които специализират и искат да станат добри специалисти. Какво е нивото на развитие въобще на лекарите. Какво мислите за здравната реформа?
- Труден въпрос! Реформи?! Медицината е скъпо удоволствие. Не можеш без адекватно финансиране да правиш кухи реформи, които нямат стойност. Не мога да кажа, че здравеопазването в България върви на добре. На всички, които искат да се развиват и обучават, трябва да им се осигурят по добри условия. Ученика си намира учителя.

- А Вие намерихте ли своя учител?
- Образованието е от раждането до гроба. Понякога не сме достатъчно амбициозни. За мен учителят не е само един.

- Кога ще преглеждате и как да се свържат с Вас? Трябва ли предварително записване?
- Прегледи ще извършвам ежемесечно. 28 септември е поредната дата. Всеки желаещ може да се запише на телефон 0888 849 668.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/9/16 22:18

    в кой град?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/9/16 10:16

    Ейвалла на Доктора лично го познавам!!! ЧОВЕК С ГОЛЯМО СЪРЦЕ ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/9/16 21:38

    I v Umbel sveti georgi Plovdiv ima edin kardjaliec ot vtora hirurgiya golyam sladkodumec ama pdoktor Metin Ali ama padnes li do uslugite mu odira kojata na bolnite

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/9/16 08:45

    нещо забравяте да публикувате....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/9/16 10:25

    A komentara predi poslednijq........

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/10/16 11:26

    nestastnici. njama smisal ot opiti za izkazwane na mnenieto si. izbirate koe da izlese . ii towa e

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/10/16 12:24

    Скоро ми оперира ахилес голям поклон .професионалист и човек не съм срещала такова отношение и внимание.благодаря ти докторе

    ОтговорИзтриване
  8. По стечение на обстоятелствата този изключителен Човек и Лекар вече два пъти помага на член от семейството - първо на съпруга ми, вчера и на дъщеря ми. С огромно уважение, респект и почитание БЛАГОДАРЯ ВИ ДОКТОРЕ, бъдете здрав, все така отдаден на призванието и професията. Благодаря на Господ, че ни срещна с Вас. Чест и почитания.
    Ангелина Трифонова

    ОтговорИзтриване
  9. С огромно уважение и респект Благодаря Ви Докторе за вниманието, грижата и отношението!Бъдете здрав. Чест и почитания.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.