www.24rodopi.com

Бизнесмени на Гюлен се крият в Англия, децата им влязоха в затвора след неуспешен опит да избягат в България

събота, септември 30 коментара

Близки на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен турски бизнесмени се укриват в Англия, а децата им вече са в затвора.
Бегълците са председателя на Управителния съвет на телевизията на Гюлен „Саманйолу Тв" и член на директорския борд на банката му „Bank Asya" Али Челик и брат му Ахмет Челик. Първия бил високо в йерархията на групировката на Гюлен FETO. Децата на Али – близнаците Хасан и Юсеин, и синът на Ахмет – Бекир, бяха заловени при опит да влязат в България с подправени документи на 7 август, за което 24rodopi.com вече писа.
Тримата са заявили пред съдия, че не са свързани с FETO и са тръгнали по нелегални пътища в чужбина от страх, съобщават турските медии. Били притеснени, че бащите им се издирват за връзки със сочения за организатор на опита за военен преврат в нощта на 15 срещу 16 юли Фетхуллах Гюлен. Тримата младежи ще бъдат съдени за участие в групировка, която се опитала да премахне конституционния  ред в страната. Очаква се и конфискация на имотите на семействата им, защото имало сведения, че са придобити с помощта на терористичната организация.
Спрямо тримата е наложена мярка „задържане под стража“. До приключване на процеса те ще останат в затвора.
Арестувани са и тримата организатори на опита за нелегално преминаване в България на Хасан и Юсеин Челик и братовчед им Бекир.
24rodopi.com


Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи