21-годишната Джейлян Халилова е майката на 9-годишния Мустафа с тежко онкозаболяване, изоставено в болница в Пловдив. Тя не отишла при Мустафа, защото нямала пари, но отрече да го е изоставила, съобщава Bulgaria On Air.
Джейлян живее в квартал „Боровец“ в Кърджали, разказвайки, че й е много трудно да се грижи за другите си три деца. Мъжът й се намира в Свиленград и по никакъв начин не се вълнувал от съдбата на общо четирите им деца, сред които е и Мустафа.
На въпрос на репортер на телевизията дали й е мъчно за болното дете, Джейлян отговаря: „Така е, но аз ще отида при Мустафа“.
За останалите три деца се е грижила и баба им - 37-годишна жена. Днес те бяха изведени от социалните служби и ще бъдат настанени в приемни семейства в Кърджали. Джейлян знае за това. „Не се чувствам добре, но не мога да се грижа за тях“, обясни майката.
Както вече 24rodopi.com писа, Джейлян родила Мустафа, когато е била на 12 години.
Джейлян живее в кърджалийската махала от 6 месеца с новия си мъж.
„В началото майката придружаваше детето, а след това известно време бабата. Всички наши деца, държим да има придружител. Това е важно за емоционалното им състояние. То остана само и беше тъжно. Тъй като от лятото остана само, имаше нужда от малко по-есенни дрешки и заради това си позволихме да напишем този призив в страницата на нашето отделение, който доведе до много бърза реакция на много хора“, заяви д-р Стоянова от пловдивската болница „Св. Георги“.
Това не е първият случай, в който момчето постъпва в болница. Социалните служби обаче не са получавали сигнали за състоянието на Мустафа.
„Детето е постъпвало на лечение, но е пуснато за Коледните празници за няколко дни като през това време майката го е придружавала. Говорим за миналата година. Било е гарантирано от родителите, от майката, че след празниците, то ще бъде върнато обратно в клиниката“, коментира Надя Танева от Агенция за социално подпомагане в Пловдив.Близките на малкия Мустафа от две години живеят в село Бряговец. Твърдят, че искат той да се прибере у дома.
"Отсега нататък искаме да оправим нещата и всичко да стане нормално. Искаме детето да е живо и здраво", посочи дядото на Мустафа, Сабри.
Следва отговорът на най-важния въпрос "Какво ще се случи с Мустафа?". В момента с него работи психолог - успокояват от Социалната служба. Поради нежеланието или невъзможността на родителите да се грижат за него, вероятно ще бъде вписан в регистъра за осиновяване. Преди това момчето ще остане в болница още 6 месеца, където ще бъде обгърнато с вниманието на лекарите и на стотици хора, които са готови да се притекат на помощ.
От отделението вече призовават да не се правят дарения, тъй като детето е затрупано с подаръци.
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/16 23:36

    Как така нито в Крумовград, нито в Кърджали социалните и от защита на децата не знаят нищо за тази майка, която на 12 години е родила, а вече има и още 3 деца е родила? Ако това са социални служби здраве му кажи!

    ОтговорИзтриване
  2. Bazi insanlar butun hayati boyunca cocuk hayali ile yasarlar bazi insanlar ise yuce Yaradanin verdi emanetlere ihanet ederler

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/9/16 11:35

    Случая с Мустафа е срам за правителството на г-н Бойко Борисов и социалната министърка, която вместо да раздава бели престилки на майките с деца с увреждания,да даде достатъчно пари на хората, които се грижат 24 часа за болните си деца.Сегашната управляваща върхушка,включително и опозицинните партии трябва да бъде изметена в историята и държавата да се построи наново.В противен случай това е краят на българския народ, който ще загине бавно и мъчително в тази ограбена страна.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/9/16 12:08

    Allah yardimci olsun yavruya Hastaligi verende alanda yúce Allahdir.Iisallah Allahin izniyle kenini toplar hayata saglikli olarak simsiki tutunur insan ne olursa ve hangi milletten olursa olsun canli bir yaratikdir sonuçda insandir. hinç,kibir,fitne ve Irkçilik Diini inanç ve kultur disi bir unsugurdur.bóyle fikir tasimakdan lútfen herkez kaçinmalidir.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.