Близо 1,3 млн. души са здравно неосигурените у нас в края на 2015 г., като най-много са в област Кърджали, съобщават от Националната здравноосигурителна каса.
Спрямо 2014 г. хората без вноски намаляват с над 86 000 души. Най-много са те в Кърджали – 26%, а най-малко са в София – 12 на сто.
Приходите на касата от санкции и наказателни лихви от неосигурени, които трябва да платят дължимите им вноски, за да получат право на лечение по линия на НЗОК, са скочили с близо 50 на сто спрямо 2014 г. За миналата година по това перо са постъпили 12 млн. лв. От касата обясняват увеличението с промяната в Закона за здравното осигуряване, според която длъжниците вече плащат вноски за 60 месеца назад вместо за 36.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/10/16 15:00

    Да всичко се увеличава! Приходите се увеличават,пенсионерите се увеличават, здравно не осигурените се увеличават, безразличните се увеличават, на НАП глупостите се увеличават,печалбите на куриерските фирми се измерват в милиони. Някои ги наричат "златната кокошка", други не се знае за коя мафия работят. Само на куриери заплатите не се увеличават. Те нямат синдикати, нямат майка, нямат баща, мениджъри безразлични, ръководители безсилни, самите те без защитни. Тях могат да ги натоварят колкото искат и колкото могат. Нали в крайна сметка ПЕЧАЛБИТЕ се увеличават! Скоро бяха запалили нещо, но не можаха както трябва. Защото наистина заслужават. НАГЛИ ПЕЧАЛБАРИ!!

    ОтговорИзтриване
  2. Zastoto nay bogati sa v kj a nay bedni v sf zatova e taka

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/10/16 17:30

    Всички са равни пред закона.Трябва да си платят осигуровките.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/10/16 18:24

    Как Защо......нали Кърджали и областа са трън в очите на управниците....как Защо..нали в Кърджали и областа се знае кои живеят....бедния и мизерен народ от немотия не може да си плаща здравните,а има сумати народ едвам оцелява от днеска за утре

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/10/16 19:24

    kato ne rabotyat nyamat pari za hlyab s kakvo se plastat

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/10/16 19:36

    Бастиона на дпс са най в най мизерно и тежко положение, не остана цяло семейство всичко се разпръсна по света да търси хляб, принудени са да зарежат стари и болни родители, жена деца, и тръгнаха на гурбет за хляб. Тук останаха само тия които се уредиха по край партията

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/10/16 20:13

    Za6toto v kirdjaliysko pove4eto se osigoryavat v 4ujbina

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/10/16 10:40

    Tova e laja.
    Regionalnite medslujbi ne sa pokazali balance za prihodi, razhodi, pechalbi, zagubi, saldo...nito chislo na polzvalite zdraven service, a neplatili...nito chislo na platilite zdraven service, no nepolzvali za 2015 g.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.