Кърджалийка отслабна с 10 килограма, загуби съня си, а сега прокуратурата ще трябва да й плати 2 500 лева. Р. С. осъди държавното обвинение за причинени неимуществени вреди след като бе оправдана от съда по дело за документи-менте, разкриха пред 24rodopi.com адвокати. Жената била подведена под отговорност за съставяне на неистински частен документ-договор за покупко-продажба на МПС. В хода на производството спрямо нея била взета мярка за неотклонение „подписка”. Близо година по-късно обаче, Районният съд в Кърджали оправдава Р.С. по повдигнатите спрямо нея обвинения, жената пък завежда дело срещу прокуратурата.
„Стана притеснена и много изнервена, не можеше да спи, отслабна с десет килограма, излязоха й херпеси, затвори се в себе си, не искаше да излиза навън, да ходи на работа”, сочат свидетелските показания от страна на съпруга й и нейна приятелка.
Назначената в хода на делото съдебно – психологична експертиза пък установява, че вследствие на повдигнатото й обвинение е възникнало посттравматично стресово разстройство, като отговор на стресогенното събитие. Състоянието се характеризирало с повишена емоционална лабилност, епизоди на натрапващо се припомняне и преживяване на психотравматичните обстоятелства, чувство на безпокойство и несигурност, неувереност, емоционална притъпеност, нарушения на съня, загуба на апетит, редукция на тегло, липса на съзвучност спрямо заобикалящата среда, анхедония, ограничително поведение.
С тези мотиви районните магистрати в Кърджали уважиха иска на Р.С. Решението им бе потвърдено и от Окръжния съд.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/16 09:40

    Ало Редакцийово,,,защо не пускате снощният ми коментар по случая.до кога ще прикривате Кирливите ризи на КЖ Прокуратура.или се страхувате за хляба си като публикувате.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/16 11:52

    Повече такива трябва да има, та да заработят институциите. Сумата от 2 500 лв. е твърде малка за увредите, които некомпетентните, с чувство за безнаказаност органи са причинили. Необходимо е и лична/персонална отговорност да понесе наблюдаващият Прокурор. Само така няма да се набеждават в измислени престъпления невинни хора.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.