www.24rodopi.com

Европейски шампион по борба спечели 100-килограмов коч в Черноочене (снимки)

неделя, октомври 91коментара


Шампиони от Европа и Турция се бориха за 100-килограмов коч на селищния празник в Черноочене. Енгин Исмаил, който е победител на последното европейско първенство, успя да тушира турския шампион Мюмюн Дик. В традиционните народни борби, които се провеждат ежегодно в Черноочене, се включиха над 30 пехливани. 12 от борците бяха дошли от Турция, а останалите бяха от Южна България, съобщават от екипа на кмета Айдън Осман.
Състезанията се провеждат по звуците на кларинет и тъпан, на които се изпълняват специална мелодия. Над 3 часа продължиха борбите, за да се излъчат двамата най-добри пехливани. Схватката между Енгин и Мюмюн Дик беше изключително динамична и напрегната. В крайна сметка европейският шампион успя да тушира съперника си от Турция. Кметът на община Черноочене Айдън Осман връчи традиционната награда на победителя – 100-килограмов овен.
24rodopi.com

Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
9/10/16 23:34

za edna sedmica mu se opravilo kraka na toz Enginchoo......shto ne izlezna togava v dushinkovo za kocha.......pokaji si kachestvata....kakto trqbva .... a ne da izbirash slabi protivnici

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи