Млади, енергични, самоуверени-накратко учениците на ПГПЧЕ „Христо Ботев" в търсене на информация в Деня на отворените врати, организиран от Асоциацията на Кеймбридж училищата и издателство КЛЕТ. За учениците на Езиковата гимназия този ден е една от многото възможности да „сверят часовниците" си. Всъщност отдавна се знае, че времето в Гимназията в Кърджали тече в синхрон със световното. Когато очите на младите хора са широко отворени, а умът подготвен за професионални предизвикателства, това означава преди всичко комуникация без граници.
И през тази година Асоциацията на Кеймбридж училищата награди изявени ученици, победители в престижни състезания и олимпиади по английски език. „Няма година, в която учениците на езиковата гимназия да не си тръгнат с награда", обяви Деян Петков, представител на Клет за България, пред директори и учители по английски език от Кърджали. В лично обръщение към директора на гимназията Йорданка Чавдарова той сподели още: „С Вас е лесно да се работи. Взимате топката, правите крачка и бележите гол". И наистина статистиката е категорична. От 2008 година, когато Гимназията става един от 105-те членове на Асоциацията, ботевци са спечелили 14 първи места, едно второ и три трети места.
Ползите за ПГПЧЕ „Христо Ботев" от съвместната работа с Асоциацията и издателството не се измерват само в награди. Дарения под формата на учебна литература и пари за обновяване фонда на училищната библиотека, методически семинари и гарантиран достъп до информация са предимства, които преобразяват работния ден на ученици и учители.
Трибуната на форума бе използвана и за връчване на сертификатите за придобитите през изминалата учебна година нива по английски език. Разбира се документът е необходим, но по-важно е усещането за успех. То мотивира и те кара да забравиш десетките изписани листове и решени тестове, така както те кара да се усмихваш, когато непознати учители са изпълнили класната ти стая, за да видят как се учи с удоволствие. Откритият урок на Елван Осман с ученици от десети клас, изучаващи английски като втори западен език, ще запази дълго усещането за успеха като удоволствие. 

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.