„Влязохме в дирите на измамници. Целта бе да им предадем белязани банкноти и да ги арестуваме при получаването на сумата. Поддържахме постоянна връзка и така екипът измина около 500 километра в страната. През Стара Загора, Казанлък, Мъглиж. В крайна сметка сумата трябваше да бъде изхвърлена от наетия от тях човек до крайпътна табела. Никой обаче не се появи, за да вземе парите. И при най-малкото съмнение от тяхна страна се спира всякакъв контакт и те прекратяват „операцията”. Думите са на бивш шеф на Областната дирекция на МВР в Кърджали.
„Това са изключителни психолози и бързо се ориентират в ситуацията особено когато говорят с възрастни хора. Дори роднина на наш колега е ставал жертва на измама като предадената сума е била в размер на 6 000 лева”, разказват криминалисти в региона.
Десетки са регистрираните телефонни измами в рамките на година в Кърджалийско и Смолянско. Досега „мозък” на измамата не е бил залавян. Отнасят го обаче десетки „мулета”, които обикновено са безработни хора от двата региона или съседни. Връзката с тях също става по телефона. Или чрез обява, или на „случаен” принцип. Доколко обаче има нещо случайно, предвид факта, че измамниците умело боравят с имена на реално съществуващи лица-лекари, полицаи, в Родопите? Попадат винаги на възрастни хора, част от които само преди броени месеци са се сдобили с пари от продажба на земи. Подготовката им за серия от удари е солидна. Дали пък нямат и помощници на друго ниво от „случайния” принцип? За това пък загатна преди време друг бивш шеф на полицейска дирекция…
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.