Дванадесетокласничката Атина Ташева от СУ „Петко Рачов Славейков" в Кърджали се върна от второто си международно състезание по силов трибой с първо място и златна купа. Ученичката участва в открито държавно първенство, което се проведе на 15 октомври в сръбския град Владичин хан. Въпреки двата си неуспешни опита от общо 9, младата състезателка стана първа при младежите от 18 до 19 г. Този път общият трибой, който ученичката събра е 277,5 кг.
Ето какво ни разказа Атина за спорта като нейна страст и начин на живот.

Интервю на Радостина Никова

-Как възникна интересът ти към този спорт? Знаем, че не много дами са запалени по трибоя.     
- Веднъж, докато тренирах в залата, срещнах Радостина Лулова. Малко преди това бях чела за победата й в турнира от Световната купа в Прага. Поздравих я и наблюдавайки нейните тренировки, се запитах дали мога да го направя и аз...

-Как се реши да участваш в състезания? Кое те мотивира?
- Събрах малко кураж, отидох при нея и я попитах дали може да ме тренира. След близо 6 месеца усърдни тренировки се явих на състезание. Моята мотивация бяха приятелите и семейството ми. Благодаря на Радостина и на всички, които ме подкрепяха в това мое начинание и ми помогнаха да осъществя своята мечта.

-Защо според теб е важно младежите днес да спортуват? Какво би ги мотивирало?
- За постигане на добри физически резултати, добро здраве, концентрация и не на последно място - силна воля, е необходимо човек да спортува и да се храни здравословно. Спортът учи на постоянство и дисциплина, а това е полезно във всички сфери на живота ни – дори и в ученето. Всеки сам намира своята мотивация да продължи напред, постигайки своите мечти, цели... Но това, което трябва да ги мотивира, е техният дух и желание да се борят, да покоряват върхове, да докажат пред себе си, че няма нищо невъзможно!

-Какво послание ще отправиш към своите връстници?                                                                                               - Спортувайте, защото спортът ще ви даде не само добро здраве, но и добра психика. Бъдете търпеливи и не се отказвайте от своите мечти! Животът е пълен с възходи и падения, но ако желаете да постигнете нещо, което никога не сте имали, трябва да направите нещо, което никога не сте опитвали.

На снимката: Атина (вляво) и Радостина 
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.