300 ученици от област Кърджали тръгват на поход-поклонение „По стъпките на българската армия" на 8 и 9 октомври. Събитието е включено в Националния календар на честванията по повод 100 години от Първата световна война. Организира се от инициативен комитет, председателстван от областния управител, с подкрепата на Министерство на отбраната и се провежда за четвърти пореден път. 9 ученически туристически отряда - от  Езиковата гимназия „Христо Ботев", СУ „Отец Паисий", СУ „П.Р.Славейков", ОУ „Св.св. Кирил и Методий", ОУ „Св.Климент Охридски", СУ „Христо Смирненски" – Черноочене, СУ „Васил Левски" – Крумовград, СУ „Отец Паисий" – Кирково, СУ „Васил Левски" – Ардино и отряд от Съюза на ветераните ще се включат в похода, който тръгва в събота, в 9 часа, от площада пред Дома на културата. Колоната ще води полк. Лалов от Министерството на отбраната. В първия ден участниците ще положат венци на признателност и ще изнесат тържествена програма пред паметниците на загиналите фронтоваци в с. Шумнатица и Крумовград и ще нощуват в палатков лагер на полигона край Широко поле. В неделя в 10 часа ще има честване пред войнишкия паметник в Пчеларово,  а от 14 часа пред паметника на Освободителите в Кърджали ще се състои заключителната церемония и награждаването на участниците, на която инициативният комитет кани всички граждани. Съпътстваща проява на събитието ще бъде и тържествената лектория, посветена на героите от Първата световна война, която ще се проведе на 7 октомври, петък, от 16.00 ч.  във Военния клуб.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/10/16 14:37

    То една армия, дали има период когато България е свободна страна

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/10/16 07:52

    na vremeto granicite na bg sa granicili s 7 mopeta i na 3 kontinenta may birkam s turciya s minaloto osven edin turcun drug ne moje da se gordeye

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.