Ротарианци от Турция дариха 5000 долара за закупуване на костюми и аксесоари за мажоретния състав в Кърджали с ръководител Димитър Кондиков. Парите са събрани от продажбата на книги с послания за мир, които ротарианците в южната ни съседка отпечатали. Това обяви по време на гала вечерята посветена на двадесетгодишния юбилей на Ротари клуб Кърджали неговия президент Себахатин Гьокче. За дарението говори Шабан Родоплу, секретар на един от турските дистрикти, гост на тържеството. Той припомни дългосрочното сътрудничество между ротарианците от България и Турция и конкретно с клуба в Кърджали, като отбеляза големия принос на паст дистрикт гуверньора за България Любен Атанасов и паст президентите Наско Настев и Джевдет Адем.
От своя страна Джевдет Адем изтъкна успехите на мажоретния състав: Гранд при на фестивал на танцовото изкуство в Италия през 2008 г., Гранд при на фестивал в Гърция през 2010 г., първи места в Ремини, Италия през 2011г., Винчи, Италия, 2014, Хърватия 2015 и Унгария, 2016 г. Джевдет Адем припомни и успехите на Гвардейския отряд: Гранд при в Гърция през 2010 г., първи места в Италия през 2011 г. и 2014 г., както и първи места в Хърватия през 2015 г. и Унгария през 2016 г.
Символичният чек бе връчен на Себахатин Гьокче от президента на Ротари клуб-Топхане Алпер Дениз.
В своето слово Себахатин Гьокче подчерта инициативите в служба на обществото на Ротари клуб-Кърджали и открои заслугите на неговите предшественици, президенти на клуба.
„Опознайте себе си и служете на човечеството”, призова дистрикт гуверньорът за България Димитър Димитров. Кметът на Кърджали Хасан Азис, който бе гост на тържеството отбеляза, че не е имало случай общинското ръководство да откаже партньорство на Ротари клуб-Кърджали и така ще бъде в бъдеще.
Шабан Родоплу припомни за първия голям съвместен проект-закупуването на ковьоз за болницата в Кърджали, съвместно с Ротари клуб от Бурса.
За рожденния си ден Ротари клуб Кърджали получи подаръци от клубове от цялата страна. На празненството бяха и техни приятели от клубове от Одрин.
Георги Кулов

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.