www.24rodopi.com

МИГ „Стамболово-Кърджали“ „отваря очите“ на жителите на 54 села за усвояване на евросредства

събота, октомври 10 коментара

В Стамболово бе проведена информационна конференция на създадената наскоро местна инициативна група (МИГ) “Стамболово – Кърджали“.
Местните инициативни групи се изграждат съгласно Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Тяхната цел е да разработят местни стратегии за развитие, с които да се постигне устойчиво развитие на селските райони чрез разнообразяване на икономическите дейности, опазването на природата, развитието на висококачествени услуги, отговарящи на нуждите и очакванията на местните хора.
Бъдещата местна стратегия на инициативната група ще бъде от полза за община Стамболово и 54 от селата на община Кърджали, сред които са Бели пласт, Добриново, Жинзифово, Зимзелен, Калоянци, Миладиново, Мост, Мъдрец, Невестино, Перперек, Рани лист, Седловина, Солище.
Цветка Петрелийска – експерт и финансов мениджър от Националното сдружение на малкия и среден бизнес, разясни възможностите за достъп до финансов ресурс по линия на Програмата за развитие на селските райони . Стратегията за местно развитие, която може да бъде подкрепена от повече от един от европейските фондове – чрез оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж“, „Развитие на човешките ресурси“, „Околна среда“, „Иновации и конкурентоспособност“, подчерта лекторът.
Това ще даде шанс на десетки МИГ да управляват значителни финансови средства за социалното и икономическото развитие на територията си. Тази стъпка представлява реална децентрализация в управлението и финансирането на местно ниво.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи