„В турския град Ескишехир са разлепени обяви, които заплашват и заблуждават изселниците, че ако не гласуват на президентските избори на 6 ноември, ще изгубят българското си гражданство и социални придобивки. Това е тъжна новина“, написа в личния си Facebook профил евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.
В обявата пише също така, че този, който иска да гласува, трябва да преснеме личната си карта, както и да се свърже с Бейсим Ташчъ на телефон 0538 857 87 23.
Обещан е и организиран транспорт в деня на изборите до посолството в Анкара.
"В предишни избори в Ескишехир имаше секция, но този път най-близката е в българското посолство в Анкара. Подобни обяви са разлепени и на други места", поясниха за 24rodopi.com активисти на изселнически дружества.
На посочения в обявата номер Бейсим Ташчъ е заявил пред репортер на bTV, че е готов да преснеме личните карти в кафене в Ескишехир и, че му е необходим телефонен номер, за да се обади допълнително къде и кога ще ги чака автобусът за Анкара. От ДПС са съобщили пред медията, че ще сезират прокуратурата за отправените заплахи към българските избиратели в Турция.
Както вече 24rodopi.com писа, в Турция ще се гласува в 35 секции. Три наши партии вече работят активно с изселнически организации за изборите – ДПС, ДОСТ на Лютви Местан и НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/16 09:33

    И едните и другите партии са пълни боклуци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/16 10:52

    Mikrobi ilni boklutsi

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/16 11:24

    Това е работа на Местан и компания! Гласуваш за ДОСТ, получаваш Цецка Цачева...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/10/16 11:25

    Опааа , някой използва наготово методите и то против партията ...
    КОЙ ли е ? Сигурно е някой вътрешен човек дето ги знае . Може и да е ловец..... на вълци.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/16 11:50

    Към 11.30 Пич по-голям хаос,безотговорност,бандитизъм ,мафотизъм от това което е в момента заради ГЕРБ и ББ няма да бъде никога .Държавата е на автопилот на престъпниците

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/10/16 12:17

    Браво на г-н Кючюк за бързата реакция!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/10/16 12:53

    Стадо,сте стадоооооооооо...........

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/10/16 14:41

    ,,Опааа , някой използва наготово методите и то против партията ...
    КОЙ ли е ? Сигурно е някой вътрешен човек дето ги знае . Може и да е ловец..... на вълци."
    много точно казано!?браво!

    ОтговорИзтриване
  9. (гост) нерегистриран29/10/16 09:40

    От Истанбул имаме познати и навремето ни казваха идвайки в България/изселници/, малко храна за журналята, женен, с три деца, от Джебел, викат му джебелията, а съпугата му от село Х, баща й е бил ходжа навремето. Направи ми тогава впечатление и сега искам да споделя с вас. Точно , когато беше случая с Енимехмедов... Знаете ли какво ми каза той: Идваме да гласуваме против ББ, защото той ??? А сега обратното към българските мюсюлмани, за Цецка... не зная, неук човек съм, прост човек съм, НО... писна ни да ни хвърлят непрекъснато българските политици прах в очите, а ... пълен мрак, няма ги честните-Левски,Ботев,Капитан Петко войвода, още да изброявам ли, ама и те милите както веднъж ми каза една женица Левски какъв ти е хахаха Брат на брат ми е ххх И точно тази жена синът й е по върховете на ДПС, ДОСТ... именно аз бях , която й казах, в кой Университет се влиза лесно и го стори и точно тя започна да ме поучава..... прости сме, объркани сме, но сме с европейско разбиране, защото близките ни приятели ,,,, излишно е, а няма как да ми схванат мислите ... живи и здрави. не съм националист, а съм по точно казано очевидец и наблюдател на нещата. Здраве да е и дано не съм от мнозинството или малцинството погрешно разбрана.
    за справка. строго секретно!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.