www.24rodopi.com

80 на сто от пациентите в кърджалийската болница от началото на септември са приети чрез пръстов идентификатор

понеделник, октомври 241коментара

80 на сто от близо 3000 пациенти, преминали през кърджалийската болница от началото на септември до 20 октомври, са идентифицирани чрез новата система за пръстова идентификация. Това съобщи по време на демонстрация как функционира системата директорът на МБАЛ в Кърджали д-р Тодор Черкезов. Той уточни, че тя ще бъде въведена в лечебните заведения от 1 ноември.
Системата за пръстова идентификация ще бъде началото на създаването на електронното досие, което би трябвало да дава пълна клинична картина на пациента, коментира д-р Черкезов, цитиран от „Дарик“.
По думите му болницата в Кърджали е закупила 12 пръстови идентификатора /четци/, 7 от които ще бъдат разпределени по отделенията, за да се избегнат големите опашки на регистратурата на болницата, където ще функционират 5 от четците за по леките отделения.
Три от устройствата са свързани към мобилни компютърни конфигурации и ще обслужват травматология и интензивните сектори към отделения в болницата.
От лечебното заведение посочиха, че до момента не са имали големи проблеми с пациенти във връзка с внедряването и функционирането на новата система за пръстова идентификация на пациентите. Бъдещи проблеми с идентификатора могат да възникнат при пациенти, които имат ниско кръвно налягане, „студени крайници” или при стари хора, при които биометричните белези са изтрити и системата не ги отчита, коментира още д-р Тодор Черкезов.
Снимка: Дарик
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
24/10/16 20:58

А ако не желая да дам пръстов отпечатък, ще ми се откаже ли медицинско обслужване?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи