200 000 лева обезщетение да плати 41-годишният кърджалиец, реши съдът

200 000 лева обезщетение ще трябва да получи 9-годишната Джансер С. от Калоянци, която бе брутално изнасилена в землището на селото. Окръжните магистрати в Кърджали отсъдиха в полза на молбата на майката на детето, разкриха за 24rodopi.com запознати с гражданското производство.
Припомняме, че извършителят на деянието Осман О. получи 8-годишна ефективна присъда, която да изтърпи при „строг режим”.
„Искам да си платя за стореното, намирам исковата претенция за основателна”, заяви в хода на съдебното заседание 41-годишният Осман.

Историята

Животът за 8-годишната тогава Джансер се срива на 2 октомври 2014 година. Детето се връща от училище у дома си, преоблича се и отива да чака майка си, която трябва всеки момент да се върне от работа.
Комшийка на Джансер С. е можела да предотврати бруталното изнасилване на детето. Тя последна е видяла как момиченцето тръгва с Осман О., наричан Дели Осман, но нищо в поведението му не я е усъмнило, че умствено изостаналият й съселянин може да посегне по такъв начин на детето. Буквално минути преди зверския акт, съседката А.Х. седяла заедно с Джансер на пейка в парка в Калоянци, където пасяла кравата си. Докато двете чакали майката на детето, към тях приближил 41-годишният Осман, казвайки на краварката, че търси бащата на Джансер. Тогава тя направила грешката да му посочи, че той не си е у дома, а работи в къщата на техен съселянин. Мъжът казал на Джансер да тръгне с него, като той ще я заведе при баща й…Съседката не реагирала по никакъв начин на думите му.
Няколко часа по-късно, цялото село е вдигнато на крак, за да издирва детето, а пред местната кръчма, окървавеният след акта Осман признал, че е изнасилил момиченцето.
41-годишният мъж завел детето в гориста местност край яз.”Кърджали” и го накарал да седне, след което извадил нож и го заплашил, че ще го заколи. Започнал да я уши, като от страх тя се „престорила на умряла", както твърди момиченцето по-късно пред разследващите. Той свалил дрехите й и извършил полов акт, предизвиквайки тежки разкъсвания по гениталиите на детето. Минути след това мъжът изнасилил момиченцето втори път.
Няколко месеца по-късно Осман бе осъден на 8 години затвор при строг режим. Прокуратурата в Кърджали поиска наказание от 18 години. Магистратите обаче дадоха 12-годишна присъда, която бе редуцирана с 1/3 заради направените самопризнания от извършителя и гледането на делото по съкратената процедура.
Изнасилвачът Осман Осман е роден на 23 октомври 1975 г. в Кърджали. Той е семеен. Има начално образование. Работи в яйцеферма в Перперек. Няма противообществени прояви с изключение на една регистрация за кражба.

Пораженията

На детето са извършени спешни медицински интервенции в болницата в Кърджали, като на следващия ден Джансер претърпява и операция. Медицинската експертиза посочила причинени кръвонасядания по шията, разкъсване на задната влагалищна стена, девствената ципа, големите срамни устни, междинницата (пиринеум), външния сфинктер на ануса и предната стена на крайната част на правото черво (ректум), наложило болнично и оперативно лечение и наблюдение, както и трайно разстройство на здравето.
„Вследствие на инцидента започнало да се забелязва промяна в поведението на малолетното дете, което не искало да вижда около себе си мъже, включително и баща си. Когато то вече било в състояние да напуска дома си, започнало да не желае да излиза от него, като и понастоящем излизало съвсем рядко. При проведени разговори с майка си, момичето споделяло, че продължава да преживява случващото се, като това постоянно я травмирало, не можело да спи и често сънувало кошмари, свързани с инцидента. Вследствие на бруталното изнасилване малолетното дете изключително трудно контактувало с хората. Джансер отказвала да съблича, която и да било от дрехите си, като при опит от страна на майка й да ги свали, започвала да трепери и да плаче. Твърдяла, че никога нямала да живее с мъж и да се омъжи, защото я било страх, че пак ще я наранят жестоко”, се посочва в исковата молба от страна на майката. „Психическият тормоз е обоснован в исковата молба и с оглед района, в който живее детето и с оглед религията, която се изповядва там. От инцидента насетне всички я знаели като изнасилена, което предопределяло трудност изобщо детето впоследствие да встъпи в брак”, посочват магистратите.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/10/16 15:04

    Жалко за детето и за родителите му!И това ми били магистрати!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/10/16 15:44

    Няма да го оставиш на магистратите,трябваше на място да го отрепат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/10/16 16:35

    Стига сте опъвали като локум случилото се! На родите ли му хич не им пука за детето тях единствено ги интересува парите,това дете трябва да бъде взето от тях и да се възпитава както трябва защото ще има още потърпевши като Осман.В никакъв случай не защитавам постъпката на Осман,нека си излежи присъдата и да му дойде акъла в главата ако изобщо има.Но още веднъж повтарям това дете ще изгори още много хора,тепърва започва...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/10/16 17:12

    200 hilqdili toz manqk nqmq 20 stotinki v djobasi be narog

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/10/16 18:50

    Ako sim az ste go ubiyaaa nyama dago ostavya 8 godini i da izleze jalmie za deteto ne za pedofila da mre vitre v zatvora da mu dadat presida 50 godini

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/10/16 20:17

    Алооо пишете на кирилица че хич не ви се четат коментарите.Живеем в България..Или поне се научете ако незнаете..иначе сте тръгнали да раздавате правосъдие

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/10/16 22:21

    Гледах и предаване с присъствие на малкото момиченце и неговите "родители".Бе, как може да разкарвате детето по телевизии и то отново и отново да разказва какво му се е случило? Вестници, телевизии търсят сензация, било то и на гърба на малко дете, но що за бога тези родители, вместо да отдалечават детето от медии, го дават за "храна"??? И знаете ли какво- всичко идва от простотия и неграмотност! Те в Кърджали са толкова назад с цивилизацията... Заради нашето турско мислене! Прости сме, ние турците- срам ме е, че съм туркиня! Децата ни се възпитават с едни прости възгледи, в едно турско семейство не може да се говори за сексуална култура, понеже е срамно и не е прилично! Момичетата ни биват притискани до и след пубертета да не им "излезе името", аман да не се видят с момчета, аман хората какво ще кажат и т.н и какво става?! Момичетата изпитват чувство за вина, че за момичета... А момчетата- еее, нашите момчета още от малки се учат, че им е позволено всичко! И те си мислят, че може да си позволят всяко момиче, всяка жена, пък това даже си е геройство, даже е вървежно... И когато момиче откаже, знаете ли колко много има такива случаи на насилие, но момичетата си мълчат само и само да не им излезе името, понеже, видите ли не е срамно за изнасилвача, срамно е за изнасиленото момиче... Пак казвам- срам ме е, че съм туркиня, че живея сред турци, всеки ден виждам и всеки ден се учудвам до каква степен може да сме прости, ограничени и т.н.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/10/16 13:05

    До 22:21 Абсолютно точен коментар! И при нас беше така допреди 25 год. Ако се чуеше такова нещо за изнасилено момиче, самите възрастни вместо да осъдят извършителя с думи, те реагираха така: какво търси тя там по това време? И затова момичетата не ги пускаха по дискотеки, освен ако не е поне с две момчета/най-често роднини/.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/10/16 13:25

    като те е срам, иди скрий се някъде.
    и не говори от името на всички турци, ти може да си проста, проблема си е твой.Ако имаш малко желание,може и да се ограмотиш. Затова си има специализирани издания.Препоръката ми е избери такова място, където не живеят турци.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/10/16 17:33

    Осем години са малко за него, трябва му до живот затвор личи си ,че е неграмотен

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.