www.24rodopi.com

Кметът на село Бряговец: Спасиха Мустафа! Приемни родителите ще дадат втори шанс за него, брат му Яшар и двете му сестри

петък, октомври 280 коментара

9-годишният Мустафа от крумовградското село Бряговец, който се бори с тежко заболяване, се спаси! Брат му Яшар и двете му сестри също. За тях нямаше живот в селото, а сега приемни родители могат да им дадат шанс за по-хубав живот. Това сподели кметът на крумовградското село Бряговец Мишо Милев, пишат "България днес" и Блиц.
Както вече 24rodopi.com след скандала с изоставения сам в болницата в Пловдив Мустафа, в Бряговец останаха само дядото и бабата на момчето. "Живееха в коптор. Нямаха баня и тоалетна. Майка им ги държеше гладни и жадни. Ходеха боси и измършавели. Иначе способни деца, които не са глупави, но им трябва възпитание и нормална среда. Тук такава в никакъв случай няма", разказва управникът на селцето, в което са останали да живеят едва 220 души.
Освен Мустафа, 21-годишната му майка Джейлян има още три деца. Малчуганите всеки ден пътуват с училищен автобус до школото в близкото село Странджево.
Припомняме, че Джейлян родила Мустафа едва на 12 години, а веднага след него на бял свят се явили братчето му Яшар и двете му сестри.
Майката не се интересува от болния си син. Тя живее с друг мъж, който също иска деца от нея, в кърджалийския квартал „Боровец“.
"Казвах й - момиче, младо си, недей ражда. Тя не ме слуша. Но за тяхната фамилия това е нормално. Джейлян има 12 братя и сестри. Затова отрано почна да ражда. Всяка година по едно. Сега поне цялото село се радва, че взеха децата в социален дом в Кърджали. Дано имат късмет и да получат шанс да живеят нормално. Тук няма живот за тях", категоричен е Мишо Милев.
Откакто изостави Мустафа, Джейлян не е ходила да го види в болницата "Свети Георги" в Пловдив, нито се е връщала на село при родителите си.
На болницата в Пловдив е забранено да дава информация за състоянието му и намирането на приемни родители. А от Държавна агенция "Закрила на детето" лаконично обявиха, че са провели среща със специалисти за координиране на общите им действия.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи