По повод „Напрежение в Кирково. Директорите си поделиха 20 000 лв. за обезщетение, учениците остават без стипендии, няма пари за „топло“

Всеки разумен човек би проумял, че обезщетение без съответното съдебно решение или заповед не може да бъде получено.
20 000 лева? Възможно е…Не зная…Това, което знам обаче със сигурност зная е, че слава Богу спечелих съдебните дела в РС-Момчилград, Кърджалийски окръжен съд и Върховният съд – София, които отмениха заповедта на началника на РИО-Кърджали (тогава, а сега РУО-Кърджали) за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание-уволнение, като неправомерно и осъжда СОУ „Отец Паисий“ -Кирково да изплати сумата от 5925 лв. и направените адвокатски разходи“, се казва в писмо до 24rodopi.com на бившия директор на СУ „Отец Паисий“ в Кирково Станко Станков.
Правото на отговор е във връзка с публикацията „Напрежение в Кирково. Директорите си поделиха 20 000 лева за обезщетение, учениците остават без стипендии, няма пари за „топло“.
Бившият директор все още не е получил сумите, посочени в съдебното решение.
Да, несправедливо е сега СУ „Отец Паисий“-Кирково да изкупува чужда вина", подчертава дългогодишният педагог и ръководител. Той отправя критики към ръководството на Регионалното управление по образование (РУО), ГЕРБ и 24rodopi.com.
И къде бяхме всички ние, уважаеми колеги, от бившето СОУ „Отец Паисий“-Кирково, когато изпратените от началника на РИО-Кърджали (сега РУО – б. р.) експерти пред очите ни извършваха проверки, тенденциозно търсеха нарушения, съставяха констативни протоколи, на базата на които бе издадена заповедта за дисциплинарното уволнение?“, пита Станко Станков. Той е категоричен, че с отстраняването му били „загърбени елементарните човешки ценности и морал“.
Бившият директор на СУ „Отец Паисий“ посочва още:
„Впоследствие един от проверяващите експерти (позволете ми да й спестя неудобството и да не й цитирам името) споделя: „Използваха ме като маша…“ Да приема това като оправдание? Категорично не! Поръчителите са си поръчители, но когато човек реши да бъде изпълнител, той носи лична отговорност за постъпките си! А, щях да пропусна нещо много важно-необходимо е и съвест!
Не бяхме ли, колеги, свидетели на целия предварителен сценарий? Заболя ни едва сега, когато бръкнаха в собствения ни джоб…
Добре е да се замислим върху всичко онова, което се случва в СОУ „Отец Паисий“ през последните години. Добре е да си зададем въпроса кой евентуално ще плаща, ако и последната заповед от 13.10.2016 г. за прекратяване на трудовото правоотношение със Станко Станков отново се окаже неправомерно?
20 000 лева не са малко! Но не са и много. Ако останат в касата на училището, за какъв период от време биха решили проблемите на училището? Приблизително за заплати на учителите за половин месец. А следващия месец? А по-следващия? И не е ли по-добре да се извършат необходимите промени (съкращаване на административния персонал, намаляване на използваните до сега класни стаи и кабинети до необходимия минимум), оптимизиране на нормативите на учителите спрямо Наредбите на МОН и най-после да се започне работа по европейски проекти, за да има приходи в училище? Отсега ли съществуват коментираните проблеми? И не е ли това поредният политически предизборен фарс? Добре е да се замислим върху всичко това. И не просто да се замислим, а да излезем с открита и ясна позиция, а не с анонимни писания и коментари във вестниците и интернет пространството. Проблемите не се решават като се коментират по кафеджийските маси. Истина ли е това, което твърдим, и ако е така, защо не застанем открито зад тази истина и да я отстояваме на всяка цена.
Докато страхът ни отделя от истината, ще плащаме за грешките на истинските виновници!“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

30 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/16 09:39

    Абсолютна истина.Всичко казано от г-н Станков е проблем във всички училища.Директори се назначават не по професионализъм,а на партиен принцип.От директора на училището зависи нивото и качеството на учебна възпитателната дейност.Нима е правилно това което се случва в СОУ Бенковски,където един професионалист беше заменен от един физкултурник - съветник от ГЕРБ.Тези рокади не са в полза на подрастващото поколение,те разстройват както колектива така и учениците.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/10/16 10:01

    Браво на Станков. С теб сме!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/10/16 10:20

    Господин Станков ,браво за отговора ,с който се опитвате да оправдаете постъпката си. Обаче хайде аз сега да ви попитам, къде беше разума Ви, когато една ПП Ви предложи да станете директор чрез нея. Тогава разума не Ви ли подсказа, че е нормално, когато ПП ,която Ви е назначила си "отиде" ще си отидете и Вие. Не се ли замислихте , че на този стол има директор ,че той си отива за да може там да седне представител на Вашата ПП. Не се ли замислихте, че ще дойде време и колелото ще се врътне, защо не си отидохте с достойнство. Защо постъпвате по този начин с учители, ученици и родители. Вие не мислите ли, че директора преди Вас също е бил уволнен несправедливо заради Вас. В България такива неща се случват на хора, които чрез ПП заемат постове . Случват се редовно Господин Станков, но само хората без морал постъпват като Вас. Съсипват това, което до вчера са ни уверявали, че управляват по най-добрия начин и никога не биха се облагодетелствали от управлението си. Господин Станков съда е решил-поздравления, но дали Вашата постъпка е морална и отговаряли тя на един друг вид закони-неписани.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/10/16 10:20

    И в СОУ с.Бенковски ситуацията е същата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/10/16 11:02

    Браво!справдлив,честен човек !Най-добрия директор Г-Н Станков ,

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/10/16 11:33

    Докато идиотските политици не престанат да бъркат в образованието,полицията и т.н.ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/10/16 14:05

    От 25 години работя като учител.Много са проблемите.Ще има и за напред.Няма да коментирам работата на директорите.Не познавам
    г-н Станко Станков.Коментарите които се пишат по негов адрес не са верни и не приемам писмото,писано от него.Но искам да попитам въпросния господин дали има смелост да запознае обществеността със резултатите от спечеления конкурс за поста директор/за който той има претенции/.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/10/16 14:06

    По-съвестен и отговорен човек от г-н Станков надали има в Кирково.Браво г-н Станков!Вие сте Човек с главно Ч! Де да имаше повече като вас!Жалко, че качествените хора винаги биват измествани, ако не са нечии протежета.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/10/16 14:11

    Ами и в Кърджали е така.Ето да видим училището Васил Левски в Гледка.Бившата директорка Людмила Желева караше пенсионираните учители да чакат месеци за да получат ощезщетенията си , а когато нея я пенсионираха си взе веднага от бюджета 16-17 хиляди лева и остави училището да чака за да си получат заплатите.Срам и позор .А сега разбрахме ,че и нейната сестра била по договор години наред в училището.Вземала пари от училищетои никой от персонала не знаел.Тука няма ли конфликт на интереси.Къде гледа инспектората.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/10/16 17:04

    От Бенковски директор и физкултурния не ставА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/10/16 17:39

    Някои хора не стават нито за партийни дела,нито за образование...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/10/16 18:09

    В момента Желева работи като възпитател в СУ"Йордан Йовков",като получава пенсия и заплата.А има безработни учители.Как е подписан Образец1 и къде е инспекторатът.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/10/16 19:15

    този господин бе 20г извън системата и сега бил незнам какъв си.Спрете се да го хвалите а и Станков го вкараха партиино така леки4ко......

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/10/16 19:29

    По време на управлението на Станков учителите пак плащаха, заради негови грешки. А сега ги пита къде са били учителите по време на неговото незаконно уволнение. Защо не ги питахте всички учители когато уволнявахте Ангелов и Сивова? Защо те плащаха за вашата некомпетентност, отново имаше съд. Пък като толкова мислите за горкичките си колеги, защо не съдихте РИО или РУО, ама СОУ- Кирково. Не се правете на жертва, смешно и лицемерно е!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/10/16 19:36

    И вие, т-н Станков, изпълнявахте поръчки на партия. За каква съвест пишете? Не съкратихте ли лили сивова- вдовица с малко дете. За да я накарате да напусне и крещяхте, като .......!!

    ОтговорИзтриване
  16. Станко Станков27/10/16 20:16

    Към 10.20ч. Уважаема Госпожо!За Ваше сведение,никога не съм членувал в нито една политическа партия! И още нещо - директорът преди мен(г-н Р.Младенов) не беше "уволнен несправедливо" заради мене!!! Той беше назначен до обявяване на конкурса за директор на СОУ "Отец Паисий"!И престанете, подобно на авторката на писанието "Напрежение в "Кирково...", да говорите за Вашата "загриженост" за учители и ученици! И,ако сте убедена, че сте права, напишете си името, та кирковчани да знаят на кого да благодарят!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/10/16 20:33

    И стига с това Бенковски, там всичко е наред, стига с тази завист моля ви се. Като има проблем в Кирково те ще си го решат. Хора гледайте си вашата месторабота, там си имат ръководство и ги оставете да премахнат това напрежение което се е създало.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен27/10/16 20:35

    Като ощипани моми сте всички.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен27/10/16 21:00

    До 10.20 и 19.36
    Ако греша -извинете.Но ми се струва,че това са думи на един и същи човек,една госпожа,пристрастна по въпроса.Относно госпожа Сивова-да,вдовица с малко дете.Само че как точно дойде тя в това училище?Румен Младенов ще отговори ли?Коя ПП я назначи и защо?Тези,които са в Кирково,много добре знаят как стоят нещата.Или тук няма партиен принцип,а?Познаваме и Лили Сивова,и Станков и Младенов.Не се правете не идиоти.Станков го махнаха,защото не беше такъв върл гербаджия като Сивова и Младенов-това е.Сивова се занимава САМО с политика.Имаше период,в който тя назначаваше,тя уволняваше,вместо да си гледа детето.Не показвайте само едната страна на медала.А Младенов?Кой назначи Родионов?И защо точно него?След като се обединиха двете гимназии,коя секретарка трябва да остане?Според Кодекса на труда,де?А Станков?
    Конкурс спечелил ли е за директор?Спечелил е.Нагласен бил конкурса?Че на Сербезов не беше ли?Младенов ще ви стане директор след Нова година,да не мислите ,че неговия конкурс ще е "спечелен"?Ама ако го съкратят и на него ще платите обезщетение.Така че.......айде моля.От какво ревете?Имате 200 ученика,учителите са 300.Даже и заплатите са ви много,да не говорим за бонуси.Учениците ви по кръчмите,вие си клатите краката-претенциите големи.Малко ви е.Не за ревизия,за съд сте.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен27/10/16 21:55

    Станков, Боев най-големите комунисти и социалисти, но за изгода заработиха усилено за ДПС. ВСИЧКИ, ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ в Кирково знае, че ДПС Ви назначи г-н Станков, а за Боев няма смисъл да коментираме просто

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/10/16 00:01

    Прав си 21;55
    Конспиратори екстра класа,ще се наглася на бятъра.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен28/10/16 10:45

    А Боев, ти къде се скатаваш сега? Или чакаш да видиш откъде ще задуха вятъра. Ти си знаеш, ти винаги знаеш как да избереш правилната страна. Затава винаги оцеляваш ти и простата ти жена.Всички знаят колко сте некадърно, но нагли и пробивни. Осакатявате децата ни , ама стоите на училище и точите бюджета ни. Нахалници недни

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен28/10/16 14:49

    За съжаление децата се възползват от тия простотии,които стават вСОУ Кирково,в училището е някаква лудница почти всички учители не могат да задържат децата си в час,те са по заведенията в центъра пушат си по тоалетните на училището и никой не го е грижа.Особено в занималните нищо не ги учат ,какво ще ги научи една учителка като Боева дето само чопли семки пред децата.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен28/10/16 18:08

    Някои родители разбраха на къде отиват нещата и си изпратиха децата да учат в Кърджали въпреки, че стават сутрин толкова рано и пътуват, но те знаят, че децата им ще получат качествено образование.Браво има и родители, които мислят за децата си. Не е достатъчно само да ги облечете и обуете и да им дадете пари за храна, които те харчат в заведенията за кафета и цигари, скъпи родители от вашите данъци се плащат заплатите на учителите и директорите не стоите без участни към това което се случва в училището в Кирково.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен28/10/16 19:18

    14.49
    Те децата ви ,ако искат да учат,ще учат даже и при най-простия учител.САМО ЧЕ РОДИТЕЛЯ ТРЯБВА ДА Е ЗАИНТЕРЕСОВАН ОТ ТОВА.Нали?Колко от родителите знаят какво правят децата им в училище?Колко от тях поне един път в месеца звънят на класния да се поинтересуват?Да ви кажа ли -НИКОЛКО.Освен докато са малки-до 4 клас.После?Ама после е важното.Я родителите на по -големите,особено от 9 клас нагоре,идете да пиете едно кафе сутринта в Айсберга,да видим кого ще видите.Ако ви накажат детето,ревете като заклани,тогава са ви виновни учителите-ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ.Каквито сте вие-такива са и децата ви.Възпитанието се получава вкъщи-в училище само се доразвива.Тъй че гледайте си работата-няма прости учители тука,нито Боева ,нито някой друг.Според децата ви -и учителите.Научете децата си къде се чоплят семки и как се пази чистота,и Боева няма да чопли семки.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен28/10/16 20:53

    Амнезия г-Станков, не изместихте Младенов, а Ангелов.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен28/10/16 21:06

    Мале, мале, малееее! Някой стъпва в училищата като слон в стъкларски магазин. Тия шефове на образованието ли са или на партиен кръжец! ?

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен28/10/16 22:50

    В Бенковски е същата работа. Пълен хаос. Всеки прави каквото си иска. Има много мъртви души.Миро толкова ли разбираш от образование или си мислиш ,4е вси4ко ти е позволено и разрешено, защото Младенов те назна4и. Вън Миро и Младенов от Общината. Те вкараха политиката в уи4лищата, затова нашите деца ще страдат и ще останат неграмотни. Миро знае да прави само далавери със с4етоводителя си.ДАНС да влиза в у4илището на проверка в Бенковски.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен28/10/16 22:55

    Лили Сивова е прокълната. Тя и Младенов играха със съдбата на много хора, като ги уволниха и ги оставиха без прехрана и затова те са обреени на да теглят цял живот за стореното от тях.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен28/10/16 23:04

    Да се проверяват всики превози на уениците в уилищата. За да видят безобразието и далаверите на гърба на децата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.