Гюнер ШЮКРИ
Навръх 29 октомври - Националният празник на Република Турция, ликът на бащата, основателя и първи президент Мустафа Кемал Ататюрк се е появил в металната конструкция на градинската асма на 70-годишният Мюмюн Ахмед от кирковското село Фотиново.
„През лятото направих метална конструкция в двора си, за да кача върху нея асмата. Купих бяла боя и реших да боядисам конструкцията. Преди няколко дни отидох до асмата и съвсем случайно забелязах, че се е образувала форма, която е досущ като лика на основателя на Турция - Мустафа Кемал Ататюрк. Останах изумен от видяното и веднага споделих с кмета на селото Сунай Сали и комшиите ми”, разказва бай Мюмюн. Според него Ататюрк е велик държавник. „За мен той е голям човек и спасител на Турция. Ататюрк е навсякъде в съвременна Турция. Повечето централни булеварди във всеки от големите градове в южната ни съседка носи неговото име, площад – задължително, градският стадион – също така. Портретите му са навсякъде. Ататюрк завинаги ще остане в моето сърце като един велик ръководител”, заяви Мюмюн Ахмед. Той е роден на 9 септември 1945 година във Фотиново. Дълги години е работил в сферата на строителство във вътрешността на страната. Женен е, има две деца и се радва на три внуци.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/10/16 14:20

    Поздрави за новината. Уникална е :) А на мен лика повече ми ррилича на Наполеон, ама хайде няма да спорим....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/10/16 14:36

    Няма нищо общо ама карай да се радва пенсионера.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/10/16 21:08

    Tövbe, tövbe!..
    изкривих се да го гледам от различни ъгли и точки...
    бахму м.. стара - голяма фантазия.
    Малко.. изглежда ми подигравка с Атам

    ОтговорИзтриване
  4. бай Харалампи30/10/16 07:03

    Това си е поличба!Предлагам референдум за преименуване на селото!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/16 08:46

    трябва да е,,,трима внуци

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/10/16 09:32

    Защо си кривите душата? Таман си е Ататюрк!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/10/16 23:02

    Той да те чуе Ердоган пък тогава ще видиш кой е!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.