www.24rodopi.com

Военните летци в Крумово посрещат Вилдане - спасената в снежния ад в Ардинско родилка

сряда, октомври 260 коментара

На празника за 55-тата си годишнина 24-а авиационна база в летище Крумово е поканила за първи път четирима обикновени българи, които военните летци са спасили от сигурна смърт през последните години.
Една от тях е Вилдане Яшар – родилката, която бе спасена с военен хеликоптер „Кугар“ в снежните преспи на 10 март миналата година. Жената бе спасена от снежния ад в
ардинското село Горно Прахово. Както вече 24rodopi.com писа, бебето от снежния ад се казва Емир.
Пилот на този шеметен полет бе Георги Славов. Цяла България бе смаяна от този подвиг в мирно време, съобщава вестник „Марица“.
Другите „цивилни гости“ ще са Николай и Мартин Йорданови, които по време на наводненията в село Бисер на 6 февруари 2012 година бяха спасени с хеликоптер от покрива на кола.
Четвъртият специален гост е Методи Тодоров, който през април миналата година бе евакуиран от Пампорово след тежък инцидент.
Празникът на летците от Крумово започва утре в 10.30 часа. Те ще отбележат 55-а годишнина от създаването на първата вертолетна част у нас.
Поканени са гости от Министерството на отбраната, Генералния щаб и командването на военновъздушните сили.
Ще присъстват командирите на базата през годините, както и много военни ветерани. Най-изявените военни ще бъдат наградени.
Празникът започна още днес с откриването пред Централна поща на десет фотопана, които показват различни моменти от живота на нашите летци, както и техните мирновременни акции. Те са дело на различни български фотографи.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи