www.24rodopi.com

Бизнесът в Ардино поиска помощ от кмета за транспорт на безработни от селата до града

сряда, октомври 54коментара

Гюнер ШЮКРИ
В Ардино се проведе работна среща на тема „Активна политика на пазара на труда”. В нея се включиха представители на общината, местната дирекция „Бюро по труда”, работодатели и социални партньори. Участие взеха кметът Ресми Мурад, директорът на дирекция „Бюро по труда” в Ардино Росица Чавдарова, изпълнителния директор на фирмата за прежди и конфекция „Артекс” АД и председател на Съвета за сътрудничество към Дирекция „Бюро по труда” в Ардино инж. Сафет Илязов, собственикът на шивашка фирма „Пано-Тех” ЕООД и представител на работодателската организация „Българската стопанска камера” в Ардино Веселин Чаушев. Тук бяха още директорът на СУ „Васил Левски” и представител на Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали Аника Петрова, директорът на Детско заведение „Слънце” Димитрина Александрова, началникът на РПУ в Ардино главен инспектор Щилян Узунов, бизнесмени, кметове на населени места.
Директора на Дирекция „ Бюро по труда” в Ардино Росица Чавдарова представи Анализ за състоянието и тенденциите в развитието на пазара на труда на територията на община Ардино за първо полугодие на 2016 г. Тя посочи, че в сравнение с изминалата 2015 година има намаление на равнището на безработицата в региона. По отношение на реализацията на активната политика на местния пазар на труда Росица Чавдарова изказа своите искрени благодарности към кмета на общината Ресми Мурад, местните работодатели за добрите връзки и партньорство по отношение на успешната реализация на програмите и мерките по Националния план за действие по заетостта за 2016 г. и новите схеми по ОП „Развитие на човешките ресурси” за периода 2014-2020 г.
С мултимедийна презентация трудовият медиатор Яна Димитрова-Зюлкер представи на присъстващите услугите, които предлага Бюрото по труда в Ардино.
По време на дискусията на тема „Съвместни дейности при реализацията на активната политика на пазара на труда” ардинските работодатели предложиха на кмета на общината да съдейства за повишаване на мобилността на безработните лица чрез осигуряване на подходящ обществен транспорт от районите на Млечино, Бял извор и Боровица до град Ардино. Кметът Ресми Мурад обеща да съдейства за решаването на проблема с транспорта, ако такъв съществува.
„Радвам се, че сме домакини на такава ползотворна инициатива. Това е една добра възможност съвместно с представителите на Бюрото по труда, работодателите и социалните партньори да обсъдим и да дадем насоки за сегашната ситуация на пазара на труда. Ние като общинско ръководство сме ангажирани да съдействаме във всички сфери на обществения живот и очакванията на хората от нас за решаването на проблемите свързани с безработицата също са големи”, заяви Ресми Мурад.
Изпълнителния директор на фирмата за прежди и конфекция „Артекс” АД инж. Сафет Илязов отбеляза, че в днешно време не е лесно да си работодател. „Да правиш бизнес в България, още повече в Ардино е много трудно. Почти всички фирми на територията на общината имат недостиг на квалифицирана работна ръка”, заяви инж. Сафет Илязов.
Собственикът на шивашка фирма „Пано-Тех” ЕООД Веселин Чаушев сподели, че при решаването на проблемите на местния пазар на труда трябва всички заинтересовани страни, като работодатели, кметове на населени места, институции, представителите на работниците – КНСБ и КТ „Подкрепа”, общинската администрация с общи усилия да подпомагат при реализиране на активна политика на общинско равнище.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 4 коментара

Анонимен
5/10/16 18:56

Kone, magareta, kamili - vse bulgarski automobili?!

Анонимен
6/10/16 05:37

Изгониха хората, сега са се загрижи за бизнеса си...

Анонимен
6/10/16 09:17

Бизнеса в Ардино да се постарае да разбие монопола с ниските заплати,има фирми които не дават да се използва годишната отпуска,и са тръгнали да издирват още хора да им робуват

Анонимен
6/10/16 15:40

В Ардино има фирми които с години не са давали да ползват годишен отпуск на работниците си и ги карат да положат фиктивен подпис.Моля не ми цензурирайте коментара

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи