Езиковата гимназия достоен партньор в Програмата за дуално обучение в Германия, Александрина сключи договор с „TecAlliance”

Тя е млада, тя е мотивирана, тя е креативна и вече е приета за студентка по програмата за дуално обучение в Университета за дуално обучение – Баден Вюртенберг в град Мосбах, Германия. За Александрина Емил Янева, ученичка в 12. клас в ПГПЧЕ „Христо Ботев” началото на новата учебна година бе свързано с радостна новина. Тя получи предложение за комбинирано университетско образование и договор за работа като практикант в немската фирма “TecAlliance”. Споразумението включва интензивно тригодишно дуално следване, подпомагащо бъдещото развитие на ученичката в областта на икономиката и информатиката. Още докато се обучава в университета, наред с ученето, тя ще има възможност да работи във фирмата и да прилага на практика наученото. Шансът за възпитаничката на Езиковата гимназия се откри по време на интернационалния семинар „Sommer im Schloss” в Бад Мергентхейм, Германия, през месец август, в който тя участва заедно с още 16 ученици от 5 европейски страни. Участието в семинара дава възможности за интензивно обучение по немски език и посещения в немски фирми, работещи по програмата за наемане на студенти. Немските работодатели са били впечатлени от знанията и добрата езикова подготовка на Алекс и тя още там получава оферта за наемане на работа след завършване на средно образование в България. Така предложената стипендия дава възможност на абитуриентката, обучаваща се по програмата за придобиване на немска езикова диплома DSD-С1, да стартира следването си в Германия по програма за дуално обучение със стипендия, в размер на 720 евро. В процеса на обучението й три месеца практика във фирмата ще се редуват с три месеца теория в университета, като всеки месец тя ще получава заплата, увеличаваща се всяка учебна година.
Успехът на Александра е повод за гордост за нея самата, за ръководството на училището и за нейните учители и е поредното доказателство за високото качество на обучението в ПГПЧЕ „Христо Ботев”. В политиката на ръководството на училището инвестицията в образователните иновации винаги е била приоритет, благодарение на който през пролетта на 2016 година училището стана едно от трите в България, което бе избрано да работи като партньор на Университета за дуално обучение в град Мосбах, Германия. За обучение в предлаганите от него програми се кандидатства след успешно завършване на средно образование в България и придобиване на немска езикова диплома, което успешно кърджалийската езикова гимназия предлага вече години наред на своите възпитаници.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Поздравления! Страхотна възможност!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/10/16 23:43

    Браво на това талантливо и интелигентно момиче! Това е гордост,както за град Кърджали,така също и за езиковата гимназия "Христо Ботев".

    ОтговорИзтриване
  3. Голямо БРАВО!!!Късмет и много успехи на това дете!Наистина е гордост и за града и за ПГПЧЕ"Христо Ботев" - Кърджали!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/10/16 21:21

    Една прекрасна новина за града ни. Браво Алекс, гордеем се с теб миличка!!! Успех Алекс!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления за умната и интелигентна млада дама!ти си гордост за всички!!!пожелаваме ти успех от все сърце!продължавай да ни радваш,скъпа!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.