„Кърджали е град, в който гласуват интелигентни и мислещи хора. Проблемът е, че 25 години изборите тук се правят въз основа на омраза, която се привнася отвън. С генерал Съби Събев искаме да дадем своя принос това да се преодолее. Всички ние сме свикнали да живеем заедно и в разбирателство”. Това заяви пред десетки симпатизанти на „дясната идея” в Кърджали кандидатът за президент Трайчо Трайков. Той бе посрещнат с цветя и овации в залата на читалище „Обединение” в неделя.
„Имам чувството, че нашите опоненти са тръгнали като на война. На техните митинги дори не си личи кои са кандидатите-дали генерал Радев или Корнелия Нинова, дали Цецка Цачева или Цветан Цветанов. Всичко минава по плоскостта на чалгата. Дори не се изпитва нужда да се говори истината. А ние, заедно с генерал Съби Събев и Реформаторския блок, искаме да говорим именно истината. А тя е, че президентът може да оказва контрол върху законодателната власт. Той може да въздейства върху политическия живот в страната. Затова тази институция е изключително важна. Ние имаме един проблем-правосъдието, чувството за сигурност на гражданите.
В такава ситуация сме в момента, че хората вече не търсят адвокати, а прокурори и съдии. Прокуратурата ни все още работи по съветски тип. Една Румъния ни изпревари, защото в ситуация на невиждана корупция успя да промени съдебната си система и хората започнаха да усещат сигурността в една законова и правова държава. Моите деца са малки, но аз искам след време с действията си да ги накарам да изберат да останат в България. Всяка година 1 млрд. лева от данъкоплатците изтичат заради картела на горивата. Всички го виждат, само държавата не. Тези неща трябва да се променят, а президентската институция има своите лостове да насочи полезрението към тези проблеми и да потърси тяхното решение”, заяви Трайчо Трайков. Кандидатът за президент бе категоричен, че във външнополитически план България трябва да заеме своето достойно място сред европейските народи. „Целта ни е нашата страна не само да членува в ЕС и НАТО, но и да се възползва от ресурсите на тези организации. Европейският съюз е най-голямата икономика в света. Недопустимо е да коментираме външната политика като „нека началниците седнат и се разберат”. Това е политическа импотентност. Аз и генерал Събев няма да допуснем това да се случи”, добави Трайчо Трайков.
„За мен е чест да бъда кандидат за вицепрезидент на човек, който вече се е доказал в политиката. Ние може да постигнем заложените цели с динамична и силна президентска институция. Силният президент е силен коректив на трите власти. Той ще синхронизира тези власти, ще ги насочи към превръщането ни в европейска силна държава. Държавният глава е гарант за правата и свободите на гражданите. Точно такъв тип президент се олицетворява в личността на Трайчо Трайков”, заяви генерал Съби Събев.
„Трябва да водим безкомпромисна борба срещу корупцията и олигархията. Имаме решимостта да поведем тази битка”, завърши Трайчо Трайков под аплодисментите на кърджалийци.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/16 18:17

    Ето това е човек, за който бих гласуваха с ясното съзнание, че наистина може да направи промяна в страната. Аз също искам децата и внуците ми да останат и да живеят в една много по-добра и законова България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/16 18:17

    Качества за президент има единствено кандидата на БСП генерал Радев,за когото ще гласуват всички Родопчани....народа видя управлението на Герп и техния президент и абсолютно нищо добро в полза на бедния и изчезващ народ..Деформаторите са ту в власта,ту са в опозиция,да не говорим за Паричния фронт...успех на генерал Радев

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/10/16 21:45

    Стига с тия жени в политиката, време е да изберем млад мъж. Защо ни сравняват с румъния? Ако имаме повече независими хора в политиката, България щи се възроди

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.