10 години славейковци посрещат децата от Крумовград
 С торта, закачки, песни и запомнящи се фрази бе ознаменуван днес поредният юбилей за СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали. Този път празникът бе и за децата от Центъра за настаняване от семеен тип - гр. Крумовград, които отново са на гости на "училището за шампиони". За десета поредна година започна "седмицата на приятелството", както я наричат участниците в нея.
20 деца и младежи на различна възраст от Крумовград от вчера са част от училищния живот на славейковци. Като стари и чакани приятели ги посрещна директорът Милко Багдасаров, назовавайки част от тях по имена, запомнени от предишни години. Някои от крумовградчани идват за първи, втори или трети път, а "ветеранът" Мустафа Юмер не е пропускал посещение и е в "Славейков" за десета поредна година. Посрещат ги по традиция учениците от "Ръка за помощ" с ръководител Снежана Сиракова, а координатор от името на училището е преподавателят по история Димитър Димов, който откри тържеството, припомни първите стъпки, направени по проект на Детски правен център - България и изказа радостта си от често случващите се срещи между децата. Директорът Багдасаров от своя страна благодари на учителя и на децата от "Ръка за помощ" за постоянните усилия по пътя на добротворството. Символиката в думите му бе, че ценното в проекта и в днешното тържество е не самата торта, която можеше да бъде изпратена и консумирана в общата стая на дома в Крумовград, а възможността да бъде споделена с приятели. Припомни общите участия на децата от двете институции в конкурси, от които са печелили награди.
Милко Багдасаров покани да му асистират при рязането на тортата ветеранът Мустафа и Селиха, която идва за първи път. Похвала от крумовградските деца получи директорът, че много хубаво реже торта, на което седмокласникът Сали Емин, който е в "Славейков" за пети път, възкликна: "Ами разбира се, нали затова е станал директор на училище". Репликата предизвика бурен смях и бе често повтаряна по време на тържеството.
В непринудена обстановка децата и младежите размениха своите координати в социалните мрежи, споделиха си как се справят в училище, какви трудности срещат, в какви извънкласни форми участват. Изпяха заедно няколко български песни и си обещаха да си направят дискотека и караоке в актовата зала на училището след два дни, когато ще направят кулинарен конкурс.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.