www.24rodopi.com

Седмокласници разгърнаха „Градът на слънцето” за празника на Кърджали

четвъртък, октомври 200 коментара

Седмокласници от СУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали се срещнаха с поетесата Маргарита Павлова в Регионалната библиотека "Н. Й. Вапцаров". Проявата бе по повод Деня на Кърджали. Темата разгърна страниците на поемата "Градът на слънцето" с автор Стефан Цанев, която е посветена на Кърджали. Литературното четене започна със стихотворението "Кърджали", написано от Маргарита Павлова и спечелило конкурс преди години. Специално за случая го бе подготвил Иван Иванов от 7"е" клас. После всяко от децата прочете част от поемата "Градът на слънцето", която Стефан Цанев е написал в годините, в които е живял в Кърджали. Разговорът продължи с припомняне на историята на града - как е създаден, какво е било старото му име, важни дати и личности, свързани с историческите събития.
Освен по темата учениците поговориха с Маргарита Павлова и получиха допълнителна информация за начина, по който се подреждат и каталогизират книгите в библиотеката, как четат незрящите деца и други интересни въпроси.
Бъдещите гимназисти от 7"а", "б" и "е" клас подготвят екскурзия с учебна цел до Велико Търново, като в къщата-музей на патрона на училището Петко Рачов Славейков в Трявна ще четат негови стихотворения, мисли и ще интервюират екскурзоводите, за да подготвят публикации в училищния вестник.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи