www.24rodopi.com

„Хюриет“: България е върнала на Турция двама издирвани опозиционери, укривали се у нас след неуспешния опит за преврат

сряда, октомври 190 коментара

Двама души, свързани с предизвикалия политически скандали в Турция онлайн профил „Фуат Авни”, са избягали в България след неуспешния опит за преврат в южната ни съседка, но нашите власти тихомълком са ги върнали на Анкара. Това съобщава в.”Хюриет”, като се позовава на бившия вътрешен министър Ефкан Ала.
Разкритието е дошло по време на изслушването му пред парламентарна комисия, която разследва метежа, отбелязва БТВ.
Чрез „Фуат Авни” в социалната мрежа „Туитър” излязоха данни за корупция на най-високо ниво в Турция. Според управляващите зад профила има група от хора, които са проучвали правителствени документи и се е занимавала с подслушване – първо само на членове на Партията на справедливостта и развитието на Реджеп Ердоган, а след това – и на други политици.
Скандалните разкрития социалната мрежа започват с аферата 17-25 декември 2014 г., когато в грандиозни корупционни схеми са изобличени 90% от управляващите, пише в дописката на турския вестник, преведена от Бгнес.
В ррамките на 2-3 месеца са сменени десетки директори на службите за сигурност, а 99% от разузнавачите са преназначени на други места или поне временно уволнени.
На 20 юли, 5 дни след опита за военен преврат, бе арестуван Акиф Мустафа Кочийт, нарочен за главатар на групировката. Той бе директор на финансовото разузнаване в правителството, разследването продължава.
Медиите не съобщават кога двамата издирвани турци са били преведени от нашите власти.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи