Отрова убива животни в Източните Родопи, алармират от „Зелени Балкани”. Сигналът за заложени отровни примамки е бил подаден от ловци, които са открили труп на овца и кланичен отпад, поръсени със странна субстанция край кърджалийското село Стражец, посочват от сдружението. В близост до примамката са намерени умрели три вълка и куче, което говори за изключително силна и бързодействаща отрова.
„Във вторник бе организирана съвместна проверка на терен, на която присъстваха представители на Зелени Балкани, полиция и Регионалната инспекция по околна среда и водите Хасково. Уведомен бе и екипът на Българското дружество за защита на птиците, които пристигнаха със служебното куче Барс, което току що премина курс на обучение по откриване на отрови в Унгария. На място се установи, че причинителят на престъплението вероятно се е опитал да прикрие следите си, защото голяма част от първоначално намерените от ловците отровени животни бяха изчезнали”, посочиха от „Зелени балкани”. Благодарение на Барс и наличните екипи, които са направили претърсване, са били намерени части от отровения вълк, умряла лисица, таралеж, както и части от заложените примамки и отрова. „Отровените животни са били ядени от други хищници, така че очакваме още жертви и това е най-страшният механизъм, по който действат отровите. Всички доказателства за извършеното престъпление бяха събрани и ще бъдат изследвани. Отровените животни бяха аутопсирани в Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани – Стара Загора, като бяха събрани проби от намерените отровни примамки и тъкани от загиналите животни, които ще се изследват от лаборатории в България и Испания. Има заподозрян, повдигнато бе съдебно производство като нарушителят ще бъде наказан с цялата строгост на закона. Кучето Барс, заедно с колегите от БДЗП и екипите на Зелени Балкани ще продължат да патрулират в района, за да предотвратят повторно залагане, затрудняване на разследването или още жертви на тихия убиец”, посочиха от „Зелени Балкани”.
24rodopi.com
Снимка: "Зелени Балкани"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/10/16 16:12

    Да бяха се сетили и за опасните градски кучета!!!!!!!!!!!!!!!
    Ама жената на горския пътува из града със служебната тойота!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/10/16 16:17

    Какъв изрод трябва да си за да го направиш.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/10/16 16:41

    Това е дело на животновъди ,които пускат безстопанствено животните си .Нямат пастири или гледачи на животните.Пускат безстопанствено навсякъде без да полагат грижи и наблюденеие върху движенито на животните по време на паша .Пасът навсякъде -в частни имоти ,градини и поля ливади и т. и тн Пускат животните с някакви кангали кучедаващи песове а самите животновъди или пастири ги няма никъде . Ловците също немогат свободно да ловуват ,защото по време на лов животните също са във ловните райони където се ловува и става страшно .Кучета вместо дивеч ,започват да гонят овце ,кози крави ,лаят по тях и объркват цялото ловно мероприятие .ДФЗ да помисли за субсидията за тези животновъди които пускат безстопанствено животните си т.е без пастир или гледач на животните .На същите след сигнал да не им се дават субсидии .Не се ли полагат грижи за животните никакви държавна помощ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/10/16 19:56

    СЪВЕТ КЪМ ЖИВПТНОВЪДИТЕ=АКО ЖИВОТНОТО ВИ Е ИЗЯДЕНО,РАЗКЪСАНО ОТ ВЪЛК ИЛИ ЧАКАЛ,ВИКНЕТЕ КМЕТА НА СЕЛОТО,ВЕТЕРИНАРНИЯ ЛЕКАР И ОРЕДСТАВИТЕЛ НА ГОРСКОТО ЗА ДА СЕ СЪСТАВИ ПРОТОКОЛ И ЖИВОТНОТО ЩЕ ВИ БЪДЕ ПЛАТРНО ОТ ГОРСКОТО СТОПАНСТВО.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/10/16 20:00

    ОТРОВАТА ЩЕ ВЪРШИ РАБОТАТА НА ГОРСКИТЕ ЗА ТРЕПАНЕТО НА ВЪЛЦИТЕ!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.