Наказателно производство е образувано срещу водач на автобус на фирма „Арпезос бус“ за нанесена средна телесна повреда на пътник, съобщиха за 24rodopi.com очевидци на инцидента, при който пострада възрастна кърджалийка.
70-годишната дама обяви, че е счупила ключицата си в автобус на градския транспорт и поиска прокуратурата да открие виновника и започне наказателно производство. Както вече 24rodopi.com писа, инцидентът с Иванка Й. стана на 1-ви март т.г. Разследването установило, че водачът следва да понесе санкция за причиняване на контузиите по непредпазливост.
Около 6,15 сутринта, възрастната жена се качила на автобус по линия „Пазара-„Веселчане“-Пазара“.
„Беше препълнено с пътници, които в по-голямата си част бяха правостоящи. Аз също бях права. Близо до пешеходната пътека на автогарата, автобусът рязко спря, поради което загубих равновесие, залитнах и тялото ми се удари във вратата. В резултат на удара почувствах силна болка в областта на ключицата на дясната ръка и дясното рамо.
Потърсих медицинска помощ в „Диагностично-консултативния център-1”ООД-Кърджали, където ми направиха рентгенова снимка. Установи се, че в резултат на удара имам счупване на горния край на раменната кост. Гипсираха ми ръката и рамото и така останах обездвижена“, посочва в жалбата си до Районната прокуратура Иванка Й. Няколко дни по-късно жената посещава съдебен лекар, който установява счупване на дясната раменна кост, както и кръвонасядания на дясното рамо, дясната ръка, гърдите и дясното бедро, довели до трайно затрудняване на движението на дясната ръка.
„Считам, че в случая се касае за причиняването ми на средна телесна повреда, което налага вашата намеса. Ето защо ви моля да извършите проверка по жалбата ми и ако установите виновно лице за нанесената ми телесна повреда да образувате срещу него наказателно производство“, посочва в жалбата си пострадалата кърджалийка. Тя се надява да осъди транспортната фирма.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/16 08:03

    Tezi avtobusi sa ujasni mrasni covek misli dali da syada zashto ne cistyat sedalkite

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/16 08:42

    Дано жената да успее да ги осъди!Крайно време е"Арпезос бус" да обнови автопарка си и да подбира шофьори, които умеят да возят хора, а не чували с картофи! Има няколко пенсионера, които дали не виждат легналите "полицаи" или се отнасят нанякъде, но минаването през тях е истински екшън. Такова подскачане става, че не само може да си счупиш нещо, но може да ти изпаднат и вътрешни органи!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/16 10:04

    Ako mnogo iskate kupete si kola a ne da pravite nazove.siromah pensya takiv-hvani se zdravo v avtobusa a ne da mi bleesh.glupacka.i ima nahalstvo da sdi.firmata.hayvanin takiv

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/10/16 15:53

    gospogata iska nesto no ne znaye kakvo zasto e podala galbata sled tri mesesa


    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/16 17:29

    НА РАБОТА ЛИ Е ОТИВАЛА В 6.15Ч.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/10/16 17:32

    Пенсионерите цял ден се возят по автобусите...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.