www.24rodopi.com

Преди изборите: Ускоряват издаването на лични карти и удостоверения за гласуване

понеделник, октомври 311коментара

Звената “Български документи за самоличност” при ОД на МВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на президентските избори, националния референдум и частичните избори за кметове, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.
В седмицата преди 6 ноември 2016 г. е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас, като:
1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания - на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.
2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 4 ноември 2016 г., по искане на гражданите, ще им бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издадено удостоверение, е необходимо:
1. Гражданите лично да подадат искане в ОД на МВР или в районните управления при дирекцията за дните от 1 ноември 2016 г. до 5 ноември 2016 г. от 8,30 ч. до 17 ч. и на 6 ноември 2016 г. от 8,30 ч. до 19 ч.
2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, за произвеждания национален референдум и частичните избори за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР или ОД на МВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издава отделно удостоверение.
В случай на провеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на Република България и на частични избори за кмет ще се издават нови удостоверения от 8.11.2016 г. съгласно описания по-горе начин и време.
Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 6 ноември 2016 г. и за произвеждания национален референдум на 6 ноември 2016 г.
Удостоверението за частични избори за кметове се издава да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 6.11.2016 г.

24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
1/11/16 22:18

Brei, mnogo chevrasti?! Pepelnika palen dogore?!...:-) ...i sichkoto peika vapsan?!

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи