Журналистът и политик Румен Данов почина на 10 октомври съобщиха негови близки. Поклонението ще се състои на 15 октомври (събота), от 15.00 ч., в църквата "Света София", съобщава БТА.
Румен Данов е роден на 27 април 1956 г. в Кърджали. Завършил е Пловдивската английска гимназия, а по-късно Висшия икономически институт "Карл Маркс" в София. Бил е редактор на сп. "Отечество".Той е сред създателите на Комитета за защита на град Русе (1988), на независимото сдружение "Екогласност" (1989), един от учредителите на Съюза на демократичните сили (7 декември 1989).
Бил е депутат в Седмото Велико народно събрание и заместник-председател на Анкетната комисия за досиетата на народните представители в 7-то ВНС.
От 1991 г. до септември 1995 г. е съветник на президента Желю Желев по националната сигурност. От 14 май 2000 г. е председател на партия "Либерален съюз".
Автор е на книгата "Българските освобождения. Изгубените поуки".

Сбъднатата мечта съкращава живота на мечтателя

Откъс от интервю с Румен Данов във вестник „Сега“:
- Ако започнат да ти викат Румен ефенди, как ще реагираш?
- Викали са ми вече. През 1990 година. И не Румен ефенди, а направо Рамадан Доганов - едно позивче в 10 000 екземпляра, напускано в пощенските кутии на Кремиковския избирателен район.
- Как си представяше бъдещите 12 години в оня ден на 3 ноември 1989 г., когато вървеше начело на протестното шествие на "Екогласност"?
- Мечтаех си едно - през следващите десетина години да падне режимът на Живков. А той падна само след седмица.
- А сега за какво си мечтаеш?
- Не смея за нищо да си мечтая, защото току-виж вземе да се случи след няколко дена. А сбъднатата мечта съкращава живота на мечтателя.
24rodopi.com
Снимка: Фактор Бг

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/10/16 20:43

    Бог да го прости! Беше добър ЧОВЕК, човеколюбец! Заедно ратувахме за правата НИ на хора! Колко жалко, че нито един кърджалиец не се е изсказал досега! За Михалевски туркомразеца, напълнихте страницата. Турчин съм и още веднъж казвам: Почивай в мир, Румене! Аллах рахмет ейлесин! Долу ДПС!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/10/16 14:10

    Почивай в мир! И българи и турци те тачиха!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.