www.24rodopi.com

ДПС за вота в Калоянци: Симпатизант на ГЕРБ предлага във Фейсбук „подаръци” за бюлетини в полза на кандидат за кмет! Прокуратурата поема случая (обновена)

неделя, октомври 23коментара

Общинският съвет на ДПС – Кърджали сигнализира Общинската избирателна комисия за извършване на действия от симпатизанти на кандидата на ГЕРБ за кмет в село Калоянци, Община Кърджали, несъвместими с изборните правила. Както вече 24rodopi.com писа, в две кърджалийски села и в едно момчилградско се провеждат частични избори за кмет.
В жалбата, изпратена до ОИК - Кърджали, се посочва, че симпатизант на кандидата на ГЕРБ за кмет е изпратил съобщения по социалната мрежа Фейсбук до жител на селото за гласуване в тяхна подкрепа, което нарушава изборното законодателство, съобщиха от пресцентъра на Движението. В отговор на гласуване в тяхна полза, симпатизантът е предлагал „каквото той поиска“(съобщенията са на турски език), т.е. някаква материална изгода, което е пряко нарушение на Наказателния кодекс, изразяващо се в нарушаване на политическите права на гражданите.
В жалбата на ДПС до ОИК е приложена и снимка от кореспонденцията в социалната мрежа, посочиха от Движението за права и свободи.
С решение на ОИК в Кърджали жалбата за нарушения в село Калоянци е препратена за решение по компетентност на Районна прокуратура – Кърджали, тъй като комисията няма такива компетенции да извърши такъв вид проверка.
До 12.30 часа в село Калоянци са гласували 40,3%, или 142 гласоподаватели. Избирателите в Калоянци са 330.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 3 коментара

Анонимен
2/10/16 14:31

DPS a vashite razdadeni produkti i mesa kvo bqha na bayrama

Анонимен
2/10/16 15:59

e biva li taka gospoda ot gerb, pari se razdavat samo ot depesarite, tova e v tehen monopol!

Анонимен
2/10/16 21:01

Gospodin DOGAN gospodin KARADAYI DEPESAR sam ot krumovgrad styagayte redicite ce ni mackat smyatat ni za piklovci glasuvam i ste glasuvam za DPS ni sacana ot darjavna sigurnost v krumovgrad sa ne ni mackat i sa znaye ce i niye sme horata i imame pravo sa jiveem ne barovski kato tyah ni kato beli horata sa ol ilhan anday bey

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи