www.24rodopi.com

Един от седмината гюленисти, които България предаде на Турция, е на свобода

събота, октомври 221коментара

Един от седмината сочени за гюленисти, които България върна на Турция в утрото на 15 октомври, вече е пуснат на свобода. Това разкриха пред 24rodopi.com турски журналисти.
Освободеният от съда е Юмер Ю.
Припомняме, че седемте души, заподозрени за връзки с движението на живеещия в САЩ ислямистки проповедник Фетхуллах Гюлен, бяха заловени на 14 октомври при опит да преминат нелегално от България в Румъния през ГКПП „Дунав мост”. Те са влезли у нас през ГКПП „Капитан Андреево“ на 12 октомври в каросерията на ТИР, който карал почистващи препарати за Полша.
Групата бе предадена на турските власти в 5.00 часа на 15 октомври.
Върнатите обратно в Турция мъже не са поискали политическа закрила при залавянето им на българската граница, стана ясно от извънредна пресконференция на Гранична полиция по повод екстрадицията им към южната ни съседка. Роднини на някои от задържаните пък твърдят, че те са искали убежище.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
24/10/16 08:33

Иска ли са убежище , но Б борисов разпоредил връщането ,защото с Диктатора Ердоган ,какъвто е и самия той така се се разбрали.Няма закони ,няма омбудсман ,няма съд ,няма прокуратура Аз решавам казал Борисов.и разпоредил на Бъчварова

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи