www.24rodopi.com

Летящ старт за Пламен Орешарски в Кърджали, целият актив на ДПС готов за победа на изборите

събота, октомври 2217коментара

 „Благодаря, че ме подкрепихте в тази неравна битка. Реших да се кандидатирам за президент защото виждам как държавата продължава да пропада. Не бих го сторил, ако не виждах как се предават националните интереси. Залогът е много голям и той е бъдещето на държавата ни. С подкрепата ви обаче, аз виждам, че не всичко все още е загубено”, заяви в Кърджали кандидатът за президент Пламен Орешарски. С представяне на двойката Орешарски-Папазов официално стартира и предизборната кампания на ДПС.
"С кандидатурата си искам да видя дали можем да бъдем демократична държава, дали можем да възстановим суверенитета на държавата, да предадем тежест на президентската институция или да я оставим отново филиал на партийните централи. Държавният глава трябва да формира дневния ред на институциите, да поставя най-значимите теми във фокуса на вниманието. А част от тях са интегритет и единството на нацията, защита на границите и суверенитета, изграждане на по-устойчиви основи на държавността, изключително внимание към външната политика. Президентът трябва да зададе пътя към решаване на проблемите. Днес аз искам от вас силата, за да се справим в трудната ситуация. Да градим, а не да рушим, да възстановим държавността и сигурността. Дълбок поклон за вашата подкрепа”, заяви Пламен Орешарски под бурните аплодисменти на препълнената зала в театъра в Кърджали.
„За мен е изключителна чест да бъде тук сред вас. Винаги съм делял хората на можещи и неможещи, а Пламен Орешарски е от първите. Той дава възможност на своите подчинени да творят. Ние си поставяме за цел да премахнем страха, който витае в страната. В бизнеса го има. Ако всички творим и даваме равни права на всички граждани, ние ще върнем и нашите деца от чужбина. Подкрепете Пламен Орешарски и мен и ще се убедите, че ние можем да бъдем обединители”, посочи кандидатът за вицепрезидент Данаил Папазов.

Мустафа Ахмед: Орешарски успя да сбъдне мечтите на нашите майки и бащи!

„Благодаря на Пламен Орешарски, че успя да сбъдне мечтите на нашите майки и бащи да видят децата си в управлението на държавата. Вашето номерче на бюлетината не е на нашите сака, вие сте в нашите сърца. Пламен Орешарски доказа, че заслужава нашето доверие. Призовавам да направим всичко възможно да изберем човека, който обединява, а не разделя хората”, заяви народният представител Мустафа Ахмед.


Неджми Али: Тази пълна зала е гаранция за балотаж с участието на Орешарски

„Уважаеми господа президент и вицепрезидент, добре дошли в европейската столица на толерантността. Кърджали получи това признание още по времето на първия мандат на кмета Хасан Азис. Но това не е даденост, то трябва да се развива.
Тази пълна зала дава гаранция, че единият от кандидатите на балотажа ще бъде Пламен Орешарски. Имах честта да бъда негов колега в парламента, както и част от неговия екип. Благодаря му за професионализма. Винаги съм се гордеел, че имам толкова компетентен премиер. Той е убеден демократ, а България има нужда от такава личност, която да обединява. Демокрацията е отговорност. Личните права трябва да вървят ръка за ръка с националната сигурност. Не трябва хората да се делят на живеещи в рамките на ЕС и живеещи извън ЕС. Броят на секциите в страни от ЕС се увеличава, но в същото време има таван на секциите в други страни. На какво мирише това? На нарушаване на конституционното право на всички граждани да упражнят правото си на глас. Поздравявам Пламен Орешарски за смелостта да се кандидатира за президент. Вие ще получите вашия реванш”, посочи от трибуната евродепутатът Неджми Али.

Ердинч Хайрула: Те са олицетворение на обединението


„С появата на тази кандидат-президентска двойка наистина стана интересно, а с подкрепата на ДПС още по-интересно. Пламен Орешарски и Данаил Папазов са олицетворение на обединението на нацията. Те отговарят напълно на профила, начертан от ДПС. Пожелавам им успех”, заяви народният представител Ердинч Хайрула.

Йордан Цонев: На въпроса "Кой?", има един отговор-Пламен Орешарски


„България има нужда от промяна и тя е зададена и тръгва от ДПС. Тръгва от бастиона на Движението-Кърджали. Ние ще дадем тази промяна на България. Пламен Орешарски е човекът, който може да се гордее със своята биография. Той изтърпя какво ли не докато беше министър-председател, за да остане верен на вас. И сега ние ще върнем държавата по правилния път.
Сега дойде ред ДПС да пита "Кой?". Кой беше експертът, който преструктурира външния дълг и спести 1 милиард долара? Кой финансов министър направи най-ниските данъци в Европа? Кой финансов министър направи най-ниските осигурителни вноски? Кой направи рекордни нива на чуждестранни инвестиции в размер на 24 милиарда евро годишно? Кой доведе до най-ниското равнище външния дълг? При кой министър-председател всички български граждани се чувстваха равни?
И искам да им помогна с отговора. А той на всички въпроси е един-Пламен Орешарски. Най-успешният икономист в политиката”, обяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Хасан Азис: Числото 4 е щастливо за Кърджали!

„Думите се лишават от смисъл когато се чувства енергията на пълната зала. Тази енергия е нашият довод за успех. Искам обаче да кажа нещо лично. Числото 4 е щастливо за Кърджали. На последните местни избори с 4 спечелихме по категоричен начин своя четвърти пореден мандат. Сигурен съм, че този късмет ще споходи и вас. Виждаме във ваше лице антитезата на всичко, което се случва. Антитезата на разединението и тезата на стабилното управление. Четири са причините ДПС да направи правилния избор. Няма друга двойка, в която нашите избиратели да видят естествения си избор. Философията на ДПС за балансирано развитие на регионите бе продължена и развита от Пламен Орешарски с програмата „Региони в растеж”. Той отговаря напълно на профила, зададен от ДПС-надпартийна, висококвалифицирана личност, преминала през всички нива на управление. Той е и антитезата за политизиране на президентската институция.
Тук ще отговорим и на въпроса "кой свали правителството на Орешарски?". Тези, които предадоха и напуснаха ДПС”, заяви зам.-председателят на Движението за права и свободи Хасан Азис.

Филиз Хюсменова: Смисълът на държавността е в защитата на правата и свободите на гражданите

„Неписано правило на демокрацията е президентът да е от дадена политическа сила. Друго правило е кандидатът да подготвен. Пламен Орешарски е единственият кандидат, който е бил премиер на страната. Той знае накъде да поведе нацията. Пламен Орешарски има този потенциал. Той единствен публикува своята платформа. В нея е записано-смисълът на държавността е защитата на правата и свободите на гражданите. Ще подкрепим тези ценности защото те са ценностите на ДПС”, заяви зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова.

Мустафа Карадайъ: Призвани сме да сме носители на промяната


„Месец май е особен месец за ДПС. Тогава ние честваме събития, на които правим митинги, даваме отчет и задаваме посоката за следващата година. През отминалия май ние очертахме профила на нужния президент, който го изисква геополитическото време. Ние заявихме необходимия президент. През юли очертахме какъв би трябвало да е образа на президента. Призовахме всички партии да обявят своите кандидати, за да видим каква част от този профил те покриват. През август призовахме всички да се отнесат към президентската институция много сериозно. През годините тя бе превърната във филиал на политическите централи или място, където се създават дубликати на собствената партия. На властимащите им е необходим президент като настоящия. Използват Изборния кодекс, за да определят кои граждани са първо и кои второ качество, въпреки че твърдят, че са обединители. Държат се над Конституцията. По време на избори, променят изборните правила. Как ще се защитават така националните интереси? Оправдават се с други за провалите си, а именно те стоят зад тях.
Скъпи приятели, ние сме призвани да сме носители на промяната. Така беше през 1989, през 2001 и през 2013 година. Така ще стане и сега. Надпартийната кандидатура е с №4. В момента в държавата се води една ненормална политика. Фашисти участват в управлението. Призвани сме на 6 ноември да върнем нормалността в държавата. Избираме за президент Пламен Орешарски и правим нещо повече-казваме, че са нужни предсрочни парламентарни избори. Трябва ново мнозинство в парламента, което да излъчи стабилно правителство, ръководено от ценности”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
В залата всички общински председатели на Движението за права и свободи заявиха твърдата готовност на местните структури за спечелване на вота в цялата област.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

24rodopi.com

Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи