Г-н Багдасаров, има ли нови попълнения в състава на „Арда” в началото на новия сезон?
-Отборът на “Aрда” на практика е доста сериозно подновен, но пък ядрото от състезатели от Кърджали се запазва. Това са капитанът Невен Нешев, либерото Николай Колев, Кирил Хаджиев и Валентин Димов, и естествено неoстаряващият Младен Кавалджиев. Всъщност, напусна ни групата от волейболисти, която в продължение на две години радва нашите почитатели. Това са диагоналът Спас Байрев, двата центъра Петър Бъчваров и Васил Атанасов. Вече имаме нови попълнения. Към отбора се включиха Тихомир Николов, който е играл за нас една година. Привлякохме един централен блокировач-Ивайло Великов. Той е опитен състезател, предпочел отборът на „Арда”-Кърджали. В редиците ни се включиха двама състезатели от Пловдив - Илиян Илиев и разпределителят Димитър Узунов. Това са млади състезатели, които ще търсят реализация. В общи линии, както вече казах, ядрото на отбора с кърджалийски състезатели се запази, с изключение на нашия разпределител Делчо Раев, който предпочете да играе този сезон в Монтана.
Капитанът на „Терминаторите” беше с операция на коляното. Ще може ли Невен Нешев да се включи още в първите мачове?
-Нешев се е доказал боец в нашето първенство. Той е един от състезателите, който през последните години претърпя много операции, много здравословни проблеми го съпътстваха, но винаги излизаше от ситуацията, винаги е успявал да „стисне” зъби и когато е най -решителният момент за „Арда” да покаже, че е истински капитан. И сега по същият начин, оценявайки необходимостта от неговото присъствие, вече е готов за игра и да поведе отбора още на първия мач след операцията.
-Първата среща е тази вечер от 18 часа. Вие сте гости и играете с „Пирин”. Какви са очакванията Ви от този мач?
-Очакваме едно добро представяне. Все пак, не може да искаме от нашия отбор абсолютен максимум, т.е. задължително да победим, но се надявам момчетата да се представят добре и защо не да спечелим мача, взимайки три точки.
„Арда“ - Кърджали е име, доказало се във времето. Кажете г-н Багдасаров, като президент на клуба, да очакват ли феновете в края на сезона „Терминаторите” да защитят името си и да поднесат голямата изненада в Суперлигата? Ще бъдат ли те „препъникамъка“ за останалите 11 отбора?
-Както всяка година „Арда” винаги се е намесвала много явно в надпреварата. И в спора даже за медалите, въпреки че не сме стигали още до тях, ние винаги сме били отборът, който е играл съществена роля за тези, които се борят за медали. Като изключим това, което ни съпътства, ние трябва да знаем, че успокои ли се отборът, има ли нормално финансиране, ние винаги може да бъдем този препъникамък за всички. И не само препъникамък, а отбор, който да търси класиране в челото на таблицата. Радващото е, че ние в продължение на 3 седмици, в този подготвителен период, вече имаме доста сериозни успехи. Аз получих две купи от нашите отбори - прекадети. Момчетата са първи на турнир в Пловдив. Те победиха състава на „Виктория” и този на „Берое” от Стара Загора, а момичетата са на второ място. Те загубиха единствено от традиционно най-силния отбор на България, този на „Марица”. Като прибавим и това, че тази седмица получихме купата за второ място в международния турнир в Украйна за ветерани, ще добавя и още две купи, донесени миналата седмици от турнири, проведени в Сливен и Стара Загора, сами разбирате, че „Арда” си е „Арда”. Това е едно комплексно формирование, не само от мъжкия отбор, но включващо и още отбори. Това са момчетата, момичетата, прекадетите, кадетите и естествено юношите и девойките. Така „Арда” продължава да бъде отбора на Кърджали и основно разчитаме да радваме кърджалийската публика с проявите на мъжкия ни отбор.
Ще се предават ли мачовете от Суперлигата онлайн или по някоя телевизия?
-На този етап още не е излезнала схемата за предаванията, но вече Националната Волейболна Лига има договори. Мачовете ще бъдат предавани по една от националните телевизии. Очакваме този график да излезе скоро, но първият мач, който ние имаме, засега не се предвижда да се предава директно.
Кои са следващите мачове, след този с „Пирин”?
-В събота играем срещу „Миньор“ в Перник. На 30 октомври, в неделя, е първото домакинство на мъжкия ни отбор, тук, в зала „Арпезос“. Много се надявам новият вариант на състава на мъжкия отбор на „Арда“, под ръководството на Иван Халачев, да се представи достойно в предстоящите за сезона срещи. Нека не забравяме, че само преди седмица те спечелиха второ място на турнир във Варна, където се срещнаха с отборите на „Черно море“ – Варна, „Нефтохимик“ – Бургас и „Александропулис“ – Гърция. Там, нашият тим надигра категорично с 3:1 „Нефтохимик“, който в неделя спечели суперкупата на България.
-Ние сме в края на нашия разговор. Това е въпрос, на който Вие отговаряте в началото на всеки сезон. „Небесносините” имат най-добрата публика в страната. Ще разчитате ли и този сезон на нея?
-Естествено. „Арда” - Кърджали винаги играе за своята публика. „Арда” постига успехи и благодарение на точно тази публика. Ние сме едно цяло – публиката и отборът на „Арда” – Кърджали. Когато сме заедно, ние успяваме винаги и във всяко едно направление. Това е оптимистично. Така че, очакваме интересни мачове и се надяваме на 30 октомври залата в „Арпезос“ да е пълна с наши фенове, които да подкрепят отбора в първия му домакински мач. 
24rodopi.com
Снимка: ВК "Арда"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.