Приоритетите: Европейският фонд за стратегически инвестиции, малки и средни предприятия, подкрепа на проекти за преодоляване на миграционния натиск

Финансирането на малките и средни предприятия, управлението на Европейския фонд за стратегически инвестиции, финансирането на икономическото и социално сближаване, подкрепата на проекти за преодоляване на миграционния натиск, както и оценка на финансовите дейности на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) базирана върху резултатите. Върху тези основни въпроси акцентира евродепутатът от Алианса на либералите и демократите за Европа Неджми Али по време на срещата си с Миколай Довгиелевич, постоянен представител на ЕИБ в Брюксел. В качеството си на докладчик в Европейския парламент по отчета за 2015 г. на Европейската инвестиционна банка, Неджми Али представи накратко и предварителния разчет във времето на процеса на изготвяне на парламентарния доклад за ЕИБ, който ще започне с презентация на ръководството на банката през месец ноември пред Комисията по бюджетен контрол. Разглеждането на парламентарния доклад и гласуването му в комисията ще бъде в началото на следващата календарна година, като окончателното гласуване ще бъде в пленарна зала през месец март 2017 г. В хода на разговора евродепутатът обърна внимание и на дейността на банката в отделните държави, като засегна по-конкретно региона на Югоизточна Европа. Разискван беше и въпросът за наличието на необслужваеми кредити.
Миколай Довгиелевич описа дейността на банката в основните направления, по които ще бъде изготвен доклада за 2015 г., като посочи и основните проблеми, които трябва да бъдат преодолени, засягащи функционирането на институцията и идеите за преодоляването им. Като една благоприятна перспектива беше посочена идеята за разширяване на представителствата и дейностите в България и Румъния.
В края на срещата към евродепутата бе отправена покана за посещение в централата на ЕИБ в Люксембург, където с ръководството на банката ще бъдат уточнени детайлите по анализа на дейността на кредитната институция през 2015 г., които са от значение за изготвянето на окончателния доклад и гласуването му по време на пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.