Будалъкът е нелечим, всичко обаче опира до търсене и предлагане

Вързопчета с косми и черупки от яйце, захар, вода от изкъпан мъртвец… Само част от арсенала за приготвяне на черни магии. Може да го изброи всеки уважаващ себе си професионалист по разваляне на заклинания, с които хората си обясняват каръка, който ги е споходил. Може да ви настръхнат косите от рецептите за приготвяне на магии и направо да ви окапят от похватите за развалянето им. Счупено яйце пред магазин няма да възбуди подозрението на никого, но пък препредадено с необходимата доза мистика ще го превърне в хвърлена граната срещу спокойния живот на магазинера, да речем. Все повече заможни хора се доверявали на услугите на
ходжи, които разваляли магии. С тях те си обяснявали каръщината в бизнеса. Някои дори много доходоносно четели молитви срещу злините, пратени от конкуренти и завистници. Сумите дори достигали до 8 бона из Родопите. Разказва го професионалист с дълъг стаж в развалянето на магии от Асеновградско. Според него сумите били доста по-големи в други краища на страната. Много от клиентите пък попадали и на шарлатани, които просто им вземали парите.
Борба за клиенти в ситуация на силно развит капитализъм от посттоталитарен тип и разтреперано поведение на един тотално обезверен народ.

Хилядарки за спокойствие и кръв от кокошки по гробове

Бизнесмени се допитват до гадатели и магьосници, за да си гарантират успешен бизнес? Всеки от тях е задължително мишена на черни заклинания. Поне така им обясняват моментните спънки помощниците в битието, които срещу необходимата сума са готови да им осигурят по-бляскаво и спокойно бъдеще, колкото цялото Политбюро на ЦК в момент на алкохолен делириум не може да сбъдне. Тук неуспешният бизнес може да се определи май единствено с направата на магия. Въпрос на его. Един премиер на квадрат заговори за годността на материала, неосъществен цар пък достигна до прозрение за чипа на същия този мат`рял, а професор директно „ошиба” всички. Не може всички да грешат.
Обява в сайт за продажби, една от много, рекламираща всякакъв вид магове и жени-ходжи, врачки и ясновидки. „Невъзможни неща за нея няма”-казват хората. Предсказва бъдещето и чете в миналото. С 20-годишен опит в областта на окултното, умее да предсказва бъдещето, да премахва всякакви магии и да събира разделени двойки. Изготвя муски, бизнес прогнози за работата и офиса, помага при стрес, страх, алкохолизъм. Осъществява връзка по телефон, от разстояние или лична среща. Прави консултации по семейни проблеми, събира разделени двойки-резултати до 3 дни”.
И тук започва интересното.
28-годишен родопчанин бе заклал три черни кокошки, с чиято кръв поливал в три поредни нощи пресен гроб. Това не сюжет от психотрилър, а начин за разваляне на магия. Мъжът стигнал до тези мерки след като се свързал с ясновидка по обява. Чувствал се отпаднал от известно време, нямал сили, а 21-годишната гледачка от Варна му разкрила, че е станал жертва на магия. Затова обяснила на мъжа какви ритуали трябва да извършва по тъмни доби, като цената за съветите била-1671 лв. и две златни монети, които родопчанинът й изпратил по пощата. Въпреки обредите обаче, мъжът не се почувствал по-добре и предприел истински „оздравителни” мерки като се свързал с полицията.
Пред съда в Мадан 21-годишната ясновидка заявила, че практикува от 11-годишна. Магистратите чуха от нея, че „лекуваният” родопчанин й звънял множество пъти по телефона, за да иска от нея услуги, които се предлагат по „розовите” линии.
Резултатът? Съдът оправда „гадателката”, а родопчанинът остана на минус с няколко стотици лева, както и със спомена от приключението да коли кокошки из гробищата по тъмни доби.

Майка даде 4 бона за гадже на сина си

Майчината любов е изключително силна, дори когато става въпрос за осигуряване на любовното гнездо на отрочето.
С условна присъда се размина „магьосник”, който успя да измъкне от наивна родопчанка близо 4 000 лева. 30-годишният маг от варненско село бе изправен пред магистратите заради разваляне на „черна магия”.
Родопчанката била силно разтревожена от факта, че 30-годишният й син все още нямал приятелка. Тя отдала самотността му с омагьосване. Намерила координатите на мага. Мъжът й обяснил, че ще развали магията, а от жената се изисквало само да му прави парични преводи всеки месец. Дарбата си, той обяснил, че наследил от баба си. Така, в продължение на месеци, наивната женица изпращала постоянно пари на „магьосника”, докато сумата не станала 3 790 лв., но синът й така и не си намерил булка.

Доктор разчита на амулети за здраве

Лекар от Родопите потърсил услугите на ходжа заради здравословни проблеми, които имал. Медицината не му помогнала, но пък амулет, изработен от духовника, свършил изключителна работа, хвали се самият лечител. Малко баене и амулетите ставали дори за брак, забременяване, намиране на работа и модерното към момента-успешен бизнес. Други пък просто пазели от магии. Най-страшните от тях били тези за причиняване на смърт. Отново влияние оказвали заклинания, но в гробище, барабар дрехите на нарочения за пращане в отвъдното.
Декорите са сходни, но церемониите са различни, в зависимост колко развалячи на магии ги обясняват.

Съзнание, нагласа и резултати

„Отивайте на гледачка щом екземата не минава с мехлеми, нека тя да побае и всичко ще отмине”. Съветите са на възрастна жена, която е готова да потърси услугите на всеки човек, чиито способности са похвалени от комшийки.
„Въпрос на психологическа нагласа. Понякога когато човек си втълпява, резултатите наистина са положителни при дадени заболявания, но далеч съзнанието не може да се справи с всичко”, коментират пък лекари относно способите за „медицина”, далеч извън съвременните разбирания.
„С нищо не ми помогна. Бяхме петима души и не успя да познае на никого нищо. Говореше някакви заклинания, плюе ти в лицето и после си плащаш за всичко”, редят жени, ползвали услугите на известна гадателка в Родопите. По думите им жената имала свои хора сред тълпата от чакащи пред дома й и така се информирала за перипетиите им, довели ги при нея и умело ги шашкала със знанията си. „На стотици и дори хиляди хора е помогнала. Търсят я политици, чужденци, нашенци от всички краища на света. Помага, това е”, казват други клиенти на гадателката. „Преди живееше направо в колиба, а сега е вдигнала къща, има няколко коли. Но като има хора, които да се връзват на думите й…”, отговарят други, недоволни от услугите на жената.
И едните, и другите обаче са били път до родното й село, за да потърсят съвет, опора, лечение, истината за… самите тях.

***
Духовници развалят магии, непрестанно повтаряйки, че те са грях и знаейки рецептата за направата им. Гадателки виждат всичко и променят карми. Други баят и лекуват екземи. Трети се справят с алкохолизъм, събират семейства, забременяват съпруги. Четвърти са специализирани в откриването на булки, но после съдът ги оправдава заради мераците на клиентите и задочното „сводничество”. Само дето още природозащитниците не са ревнали заради заклани кокошки из гробища и кастрирани прилепи за амулети.
Будалъкът явно е неличим, а и няма измислена рецепта за амулет против него. Всичко останало е въпрос на търсене и предлагане. Клиенти и магове. Магиите са въпрос на личен избор.
Жельо МИХОВ, 24rodopi.com
На снимките:
Магия с игри, вързани парцали и муски;
Тази и още много муски, изработени от ходжи-„майстори” в окултното, се предлагат дори в интернет
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.