Областен благотворителен турнир по футбол, организиран от Сдружение „Регионален Младежки Парламент”/РМП/ и Община Кърджали - едно богатство за града и за неговите жители, един празник на красивия футбол и добротата

В прекрасния неделен ден се изиграха последните четири мача от турнира, които се оказаха негов връх във футболно отношение и бяха пример за благородство и феърплей.
В 10.30 ч. отборите бяха готови за футболна битка - един срещу друг се изправиха тимовете на „Мастило дизайн” и МДПС. След традиционните поздрави тимовете се вкопчиха в здрава битка. Момчетата от МДПС, водени от страхотната деветка Мурад, първи нанесоха своя удар и поведоха в резултата с 1:0. Но този гол сякаш даде допълнителни сили на „рекламните спецове”, водени от безпогрешния Илхан Орхан, бързия Веселин Стефанов и с атомното дуо в атака – Еленко Стойчев и Емил Казиев. Те успяха по свой собствен патент от предните мачове да върнат попадението в самия край на срещата. И се започна ролетката на дузпите. Играчите на МДПС бяха по-точни и с по-здрави нерви, а играещият им наставник Ахмед Молахасан правилно бе подбрал изпълнителите, които изведоха МДПС до първи финал още във второто им участие в турнира.
В 11.30 ч. започна вторият полуфинал между „Балканстрой инженеринг“ и „Арда-1924“. Здрав мач, здрава битка и истински спектакъл, изпълнен с положителни емоции и феърплей. Това изречение може да напишем като визитка за Благо, Васко, Байзо, Доктора и сие, но днес и момчетата на Джейлян Али показаха изключителна коректност. Мачът завърши при резултат 0:0 и ролетката на дузпите, както и великолепният вратар на Балканстрой – Димитър Димитров определиха вторият финалист. А този двубой ще се запомни и като най-лесната за съдийстване среща на турнира.
В мача за трето място „Мастило дизайн” и „Арда-1924“ спретнаха един невероятен мач с мисъл само и единствено за атака. На терена властваше дух на приятелство, а двата отбора размениха по едно попадение и третият мач за деня отново завърши с дузпи. Тук опитът на доайена на вратарския пост Метин Мустафов - Матю доведе до трето място и една възходяща тенденция за рекламаджиите.
И настана време за последния двубой, най-голямото зрелище – финалът! Напрегнат и коректен двубой, в който МДПС воден от страхотния Бекир Шабан и невероятния халф Краси показаха, че са на финал съвсем заслужено. И ако отсреща не бяха бивши футболисти на "Арда", които се явиха с фланелките на „Балканстрой инженеринг“, може би щяха да вземат своето. Но Сюлейман Шевкет, Ахмед Осман, Джугото и компания логично надвиха момчетата, които играят футбол за кеф. Бившите играчи на "Арда" победиха с 2:1 и станаха първенци за втори път в историята на турнира.
И тук дойде най – хубавата част – моментът за връчване на наградите. Разбира се, като съорганизатор на проявата община Кърджали бе представена от кмета на града инж. Хасан Азис, който връчи и отличията. Церемонията по закриването започна с кратка реч от г-н Никола Чанев, като представител на организаторите. Той спомена приносът на мъжете, направили турнира реалност – Сюлейман Шевкет, Даниел Делчев, Божидар Стоянов, Петър Петров и разбира се, Димитър Петков.Обяви и събраната сума за изграждане на детска
площадка в кв. Байкал – 6 600 лв., благодари на участници и публика и даде думата на г-н Азис. В едно изключително емоционално и топло слово, кметът поздрави организаторите за прекрасната идея, за реализацията и заяви, че Община Кърджали ще предостави всички необходими допълнителни средства за изграждането на площадката, като помоли да бъде поставена табела с логото на турнира и заяви, че се надява целият град да се изпълни с такива табели на добротата. Инж. Азис заяви твърдото намерение Община Кърджали да помага за организирането на този турнир и призова за следващо издание още напролет.
Финалът на церемонията бяха индивидуалните награди. За най-перспективен играч приза получи вратарят на община Кърджали Анатоли.
Призът за най-добър вратар заслужено отиде при стража на „Докторите” доктор Ерай Дурмуш. За най-полезен играч бе избран Бекир Шабан, а за най-добър нападател Ахмед Осман. Наградата за феърплей, определена от организаторите като най-ценната за този турнир бе връчена от г-н Димитър Петков на капитана на Арда 1924 Благо Саръев и тя бе една оценка за всичко показано, като възпитание и благородство от тези момчета.
Турнирът завърши с много снимки и обещания за следваща среща през пролетта.
Организаторите благодариха на съдиите Божидар Стоянов, Недялко Драганов, Мустафа Шефкет и всички техни колеги, на медицинското лице, на прекрасната публика и на всички медии, отразили турнира.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.