Зрелостничката Музин Фидан Юсеин от Езиковата гимназия спечели първо място на литературния конкурс, посветен на Първи ноември – Деня на народните будители. Конкуренцията бе сериозна, а талантливите млади хора, взели участие в надпреварата, смело заявяват, че учителите им са будителите на новото време. Веселина Георгиева Георгиева, ученичка в 9 клас и десетокласничката Марина Маринова Андреева печелят второ място, Белослава Данаилова Панайотова, ученичка от 9 клас и Аделина Алексиева Димитрова, ученичка от 12 клас се класират на трето място. Журито на конкурса определи и поощрителни награди за есетата на дванадесетокласничките Павлина Иванова Милушева, Виктория Димитрова Димитрова, Фирдес Мюмюн Шефкет и Нурай Гюлистан, оценявайки по достойнство оригиналния начин на мислене и силната аргументация за ролята и значението на училището в процеса на духовно съзряване на нацията.
Интересът към конкурса е голям и ботевци правят сериозна заявка за покоряване на върховете на национални литературни състезания, олимпиади и конкурси през учебната година.
Участниците споделят, че темата на конкурса „Докосвам се до теб, училище“ им допада, защото дава възможност за връщане назад във времето и потапянето им в спомени от първите дни, прекарани в гимназията. Това е един от многото поводи да почетат и паметта на Народните будители, защото те са хората, съхранили националната ни идентичност през вековете.
„Денят отронва последните часове като златните листа по прашните улици, звънецът отдавна е отброил края на учебния ден, но има десетки светещи прозорци, зад които живее надеждата за утрешния ден…“. Така учениците започват част от своите есета, посветени на училището и съвременните будители. „В празничния ни календар сме отредили няколко дни - уникални, български, посветени на пазителите на националната ни култура и български дух“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.