www.24rodopi.com

Патриотичният фронт и „Атака“ с гневна декларация за гласуването на изселниците, посланик Нейнски и FETO

петък, октомври 287коментара

Предизборна коалиция „Обединени патриоти, НФСБ, АТАКА, ВМРО и Народен съюз“, категорично настояват за преразглеждане на решението на ЦИК и ограничаването на секциите в Турция, Външно министерство да отправи остра протестна нота, към посланика на Република Турция, във връзка с предизборният натиск оказван върху изселниците от България и незабавно отзоваване на Надежда Нейнски.
„В доклад на Министерски съвет на Турция от края на септември в 12 Балкански държави действат 33 НПО-та управлявани от ФЕТО (организацията на главния противник на Ердоган - Фетулах Гюлен). Според доклада 19,660 са обучаваните в училищата на ФЕТО. От тях в Албания-6500, Босна и Херцеговина - 2800, Косово - 2500, Румъния - 2200, а в България - 1100 ученици посещават едно средно и едно начално Гюленистки училища. Защо изброяваме горните факти? Кристално ясно е че репресиите и действията на Турската държава няма да се ограничат на територията на самата Турция. Кристално ясно е че турските разузнавателни служби и техните протежета от протурските партии ДПС и ДОСТ работят по неутрализирането на тези враждебни според Ердоган центрове на образование и пропаганда. Кристално ясно е че турската държава подготвя мащабна и брутална намеса във вътрешните работи не само в България, но и на всички Балкански страни.Потвърждение на горното са изявленията на Ердоган през последните две седмици, в които той два пъти сподели мислените границите на своите мокри султански сънища. В мечтаните от Ердоган граници попадат Алепо в Сирия и Мосул в Ирак, а това ясно показва накъде бие Турция. В тези граници, уви, попадат и скъпи на всяко българско сърце имена като Кърджали, Тракия, Беломорието и Македония“, се казва в позицията на Обединени патриоти, НФСБ, АТАКА, ВМРО и Народен съюз.
Лидерите на формациите коментират и предстоящото гласуване в Турция, където ще има 35 изборни секции:
„От края на септември Надежда Неински предприе совалка, в която проведе редица срещи с дружества на изселниците в Анкара, Истанбул, Одрин и Бурса. Целта на обиколката бе да ги агитира да подават заявления и да гласуват. Напук на репресиите и хаоса в Турция. До настоящият момент г-жа Неински, чийто работен ден преминава между фитнеса и козметичния салон, е насочила цялата си дейност в подготовката на пълния брой секции и пълното съдействие на изселническите организации и на турските служби за осигуряване на максимален брой манипулирани гласове от Турция. Препоръчваме на българските служби за сигурност да се позаинтересуват от това, както и от многобройните бизнес срещи на съпруга й с различни Турски и чужди фирми, които тя организира в работно време. Обръщаме внимание на Министъра на вътрешните работи, че главната задача на г-жа Нейнски е организирането на модно ревю в посолството ни в Анкара в седмицата между двата тура на президентските избори, а следващата й приоритетна цел е подготвената за месец декември «Вечер на тангото“. Можем само да предположим какви ще бъдат резултатите от провежданите в Турция избори за Български президент, като се има предвид „високо отговорната патриотична дейност“ на нашата посланичка. Такава между другото е и дейността на цялото посолство в Анкара, по традиция обезпечено с кадри на ДПС. Така например представителя на Министерството на вътрешните работи там е Бейнур Мехмедали от Добрич, а за редови служители се назначават само изселници с партийни книжки на ДПС, от машинописки до чистачки. Провежданите до сега избори в Турция показват че не може да се разчита и на изпращаните за контрол на изборите български държавни служители. По правило никой от тях не владее турски език. Командировани два дни преди изборите те използват времето си за пазар и туризъм. По правило посолството ги настанява в хотели на членове на ДПС, какъвто е случая в Измир и Истанбул“.
От патриотичните формации настояват „за представители на българската държава в СИК-овете в Турция да бъдат изпратени владеещи турски език, опитни, квалифицирани служители на Министерствата на Външните и Вътрешни работи“. Те искат още МВнР незабавно да отзове Надежда Нейнски.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 7 коментара

Анонимен
28/10/16 15:26

Абсолютно вярно е изнесеното. Чистка в посолствата и консулствата почти навсякъде и особено в Турция.страшни далавери в различни нюанси и посоки.Разкапана държавица е България.

Анонимен
28/10/16 15:41

За какво се притесняват нали е задължително да се гласува всички ще гласуват

Анонимен
28/10/16 17:06

Алуууууууу изселниците са законни Български граждани, теда не са трета ръка хора....НЕ на ОМРАЗАТА и ЗЛОБАТА...менте патриотите са срам и позор за Европейска България......КОЙ КОЙ КОЙ и ЗАЩО насажда етническа омраза....вечно с гласоветее на изселниците се оправдават.........

Анонимен
28/10/16 17:19

Това много, ама много, ми прилича на втора серия на филма "Мисия "Лондон", само дето тая втора серия трябва да се казва "Мисия "Истанбул", с "хубавото" Наде в главната роля!

Анонимен
28/10/16 19:21

За какво се притесняват нали е задължително да се гласува всички ще гласуват[[[ ЗАЩО насажда етническа омраза....вечно с гласоветее на изселниците се оправдават

Анонимен
28/10/16 20:05

Абе "патриоти" загубени, защо направихте тогава гласуването задължително, а не им даваш право да гласуват.. Такава идиотщина е възможна само в "европейска" България - бай Ганьо прави избори..

Nuri ot Momchilgtad
28/10/16 22:32

Da vi popitam gospoda payrioti "nacionalisti"zasto togava ot nas etniceskite grajdani na Balgariq vzimate danici?!!nali sme treta raka grajdani!vsickiste za zatvora mrasni politici.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи