Предизборна коалиция „Обединени патриоти, НФСБ, АТАКА, ВМРО и Народен съюз“, категорично настояват за преразглеждане на решението на ЦИК и ограничаването на секциите в Турция, Външно министерство да отправи остра протестна нота, към посланика на Република Турция, във връзка с предизборният натиск оказван върху изселниците от България и незабавно отзоваване на Надежда Нейнски.
„В доклад на Министерски съвет на Турция от края на септември в 12 Балкански държави действат 33 НПО-та управлявани от ФЕТО (организацията на главния противник на Ердоган - Фетулах Гюлен). Според доклада 19,660 са обучаваните в училищата на ФЕТО. От тях в Албания-6500, Босна и Херцеговина - 2800, Косово - 2500, Румъния - 2200, а в България - 1100 ученици посещават едно средно и едно начално Гюленистки училища. Защо изброяваме горните факти? Кристално ясно е че репресиите и действията на Турската държава няма да се ограничат на територията на самата Турция. Кристално ясно е че турските разузнавателни служби и техните протежета от протурските партии ДПС и ДОСТ работят по неутрализирането на тези враждебни според Ердоган центрове на образование и пропаганда. Кристално ясно е че турската държава подготвя мащабна и брутална намеса във вътрешните работи не само в България, но и на всички Балкански страни.Потвърждение на горното са изявленията на Ердоган през последните две седмици, в които той два пъти сподели мислените границите на своите мокри султански сънища. В мечтаните от Ердоган граници попадат Алепо в Сирия и Мосул в Ирак, а това ясно показва накъде бие Турция. В тези граници, уви, попадат и скъпи на всяко българско сърце имена като Кърджали, Тракия, Беломорието и Македония“, се казва в позицията на Обединени патриоти, НФСБ, АТАКА, ВМРО и Народен съюз.
Лидерите на формациите коментират и предстоящото гласуване в Турция, където ще има 35 изборни секции:
„От края на септември Надежда Неински предприе совалка, в която проведе редица срещи с дружества на изселниците в Анкара, Истанбул, Одрин и Бурса. Целта на обиколката бе да ги агитира да подават заявления и да гласуват. Напук на репресиите и хаоса в Турция. До настоящият момент г-жа Неински, чийто работен ден преминава между фитнеса и козметичния салон, е насочила цялата си дейност в подготовката на пълния брой секции и пълното съдействие на изселническите организации и на турските служби за осигуряване на максимален брой манипулирани гласове от Турция. Препоръчваме на българските служби за сигурност да се позаинтересуват от това, както и от многобройните бизнес срещи на съпруга й с различни Турски и чужди фирми, които тя организира в работно време. Обръщаме внимание на Министъра на вътрешните работи, че главната задача на г-жа Нейнски е организирането на модно ревю в посолството ни в Анкара в седмицата между двата тура на президентските избори, а следващата й приоритетна цел е подготвената за месец декември «Вечер на тангото“. Можем само да предположим какви ще бъдат резултатите от провежданите в Турция избори за Български президент, като се има предвид „високо отговорната патриотична дейност“ на нашата посланичка. Такава между другото е и дейността на цялото посолство в Анкара, по традиция обезпечено с кадри на ДПС. Така например представителя на Министерството на вътрешните работи там е Бейнур Мехмедали от Добрич, а за редови служители се назначават само изселници с партийни книжки на ДПС, от машинописки до чистачки. Провежданите до сега избори в Турция показват че не може да се разчита и на изпращаните за контрол на изборите български държавни служители. По правило никой от тях не владее турски език. Командировани два дни преди изборите те използват времето си за пазар и туризъм. По правило посолството ги настанява в хотели на членове на ДПС, какъвто е случая в Измир и Истанбул“.
От патриотичните формации настояват „за представители на българската държава в СИК-овете в Турция да бъдат изпратени владеещи турски език, опитни, квалифицирани служители на Министерствата на Външните и Вътрешни работи“. Те искат още МВнР незабавно да отзове Надежда Нейнски.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/16 15:26

    Абсолютно вярно е изнесеното. Чистка в посолствата и консулствата почти навсякъде и особено в Турция.страшни далавери в различни нюанси и посоки.Разкапана държавица е България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/16 15:41

    За какво се притесняват нали е задължително да се гласува всички ще гласуват

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/16 17:06

    Алуууууууу изселниците са законни Български граждани, теда не са трета ръка хора....НЕ на ОМРАЗАТА и ЗЛОБАТА...менте патриотите са срам и позор за Европейска България......КОЙ КОЙ КОЙ и ЗАЩО насажда етническа омраза....вечно с гласоветее на изселниците се оправдават.........

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/10/16 17:19

    Това много, ама много, ми прилича на втора серия на филма "Мисия "Лондон", само дето тая втора серия трябва да се казва "Мисия "Истанбул", с "хубавото" Наде в главната роля!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/16 19:21

    За какво се притесняват нали е задължително да се гласува всички ще гласуват[[[ ЗАЩО насажда етническа омраза....вечно с гласоветее на изселниците се оправдават

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/10/16 20:05

    Абе "патриоти" загубени, защо направихте тогава гласуването задължително, а не им даваш право да гласуват.. Такава идиотщина е възможна само в "европейска" България - бай Ганьо прави избори..

    ОтговорИзтриване
  7. Nuri ot Momchilgtad28/10/16 22:32

    Da vi popitam gospoda payrioti "nacionalisti"zasto togava ot nas etniceskite grajdani na Balgariq vzimate danici?!!nali sme treta raka grajdani!vsickiste za zatvora mrasni politici.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.