Първият етап на доставка приключва до дни
 Тежки камиони ежедневно доставят оборудването за новия Цинков завод край Кърджали, видя репортер на 24rodopi.com.
До дни пък предстои да приключи първият етап по доставка, след който на работната площадка в бившия Оловно-цинков завод ще бъдат разтоварени общо 1 500 тона материали и техника, които ще бъдат вложени в строежа на двата цеха- пържилен и сярна киселина.
„Стартирахме доставките на 14 ноември, като до десет дни необходимите материали трябва да са на територията на предприятието. До края на седмицата обаче прогнозираме, че всичко ще бъде доставено”, заяви пред 24rodopi.com финансовият мениджър на „Хармони 2012”Мартин Бранков, потърсен от нас за коментар. Припомняме, че дружеството придоби активите на ОЦК.
Планът за доставка на оборудването е изграден на три етапа.
„След като получихме разрешение за строеж на двата цеха, част от новото цинково производство, започнахме доставките. След края на първия етап ще разполагаме с 1 500 тона оборудване. Това са пържилните пещи, различни машини и инсталации, които ще се влагат в строежа. Вече е закупено оборудването, което ще бъде доставено на втория етап. Към момента то се съхранява в складова база в София. Понастоящем върви процедура по извеждане от експлоатация на бившия цех „Прахоулавяне”. Планирали сме сградата да бъде преобразувана в склад, където оборудването да бъде съхранявано. До пролетта то ще бъде доставено. В третия етап е заложено закупуване на останалата част от оборудването, което ще бъде доставяно периодично в хода на изграждането на цинковото производство. Цялото оборудване е немско производство-от тухлите до техниката”, обясни Мартин Бранков.
Площадката, върху която ще бъде изградено цинковото производство, е напълно разчистена и готова за строежа. Припомняме, че там се издигаха двата комина на ОЦК, които бяха взривени през април. Вече е изградено и временното ел.захранване, което ще обезпечи бъдещия строеж.
Както вече писахме, очаква се мощностите да заработят до три години.
24rodopi.com
На снимките:
Камионите доставят оборудването
Площадката за новия Цинков завод е вече готова

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/11/16 11:50

    Направена ли е оценката за въздействие върху околната среда(ОВОС), окачена ли е на видно място в общината? Направиха ли се допитвания до хората, чуха ли се техните мнения? Защо се избра този регион за производство на тежки метали, от къде ще е рудата и т.н. и т.н.?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/11/16 12:56

    Как можаха да съборят коминът който беше толкова голям че е вписан в рекордите на българия или гинес!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/11/16 13:40

    Това вече е добра новина, браво, радваме се много! На тези хейтъри горе пък ще кажа, че това не е магазин за бельо, така че има и ОВОС има и проучване, има всичко за което се сетите или си мислите, че хората са толкова тъпи да влагат милиони в инвестиции, които биха били провал заради такива важни неща?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/11/16 13:45

    neka zapocnem s minimaldazaplata ot 1500lv inace nyama daima rabotnici

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/11/16 14:13

    mu6ata patrata i cskato 4akat da gi viknite otnovo da rabotqt pri vas sas udovolstvie 6te se varnat i nov rabotnik 6te dokarat patrata

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/11/16 16:11

    Те горните само магазини за бельо искат да има тук, защото освен голите им гъзове друго не е останало

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/11/16 20:25

    От една страна е хубаво да има, стига обаче новото производство да е технологично напреднало и възможно най-екологично

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.