27 състезатели в 11 вида спорт са номинирани за определяне на „Спортист на 2016” в община Кърджали.
Има представителите от Спортните клубове по борба, баскетбол, бокс, волейбол, кану-каяк, водна топка, тенис, футбол, културизъм, силов трибой, автомобилизъм и канадска борба.
Сред предложенията има състезатели, носители на медали от републикански и балкански първенства, така също от международни, даже световни шампионати и турнири .
Председатели на клубове, треньори, спортни деятели и състезатели са в очакване на церемонията по обявяване на най-добрият спортист на Кърджали за тази година. Номинациите винаги предизвикат интерес, имената вече са качени на Сайта на община Кърджали и всеки може да подкрепят своя фаворит.
Тази година спортистите са разделени в две категории –първа „Юноши и двойки” и втора „Мъже и жени”.
До предвидения по правилника краен срок са предложенията общо 27 души в двете категории, от тях 19 състезатели в първа категория и 8 във втора, обясни Ширин Сюлейман, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Кърджали.
Очаква се в навечерието на Коледните и Новогодишни празници на официална церемония в община Кърджали да бъде излъчен за 21 –ви път „Спортист на годината”. 10-те най-добри спортисти ще бъдат определени на база анкетно гласуване, което е с продължителност един месец. Гласуването вече започна, а до 10 декември председателите на спортни клубове, журналисти и членове на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм” към Общински съвет Кърджали трябва да предадат попълнените анкети в общинска администрация.
Вече стартира и онлайн анкетното допитване за определяне „Спортист на годината” за граждани. Анкетата тече един месец на електронната страница на Община Кърджали и е с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас. Гласуването е до 11 декември.
Класирането на номинираните и включени в анкетните карти спортисти ще бъде извършено в две възрастови групи –„Юноши и девойки” и „Мъже и жени”. Вотът за тях ще бъде обобщен на база процентно съотношение на гласовете на четирите групи, имащи право на глас. 40% е тежестта от реалното гласуване на председателите на спортните клубове, като те нямат право на глас за собствения спорт. 20 % от гласуването са на членовете на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали, 20 % от гласуване на журналисти от регионалните медии и 20% от онлайн гласуването на електронната страница на Община Кърджали.
От община Кърджали призовават любителите на спорта да се включат в онлайн анкетата и да подкрепят своя фаворит в надпреварата, тъй като до края на анкетирането остават две седмици.
На специална церемония ще бъде обявен „Спортист за 2016”. Той ще бъде удостоен със специално изработена статуетка и грамота.
Номинации за спортист на годината 2016 в категория мъже и жени в Община Кърджали:
ДЕЯН МАНДАДЖИЕВ/ кану-каяк/
ГЕОРГИ ПРОЙКОВ /кану-каяк/
МЕТИН АХМЕД ДИКМЕОСМАН /канадска борба/
ЕМИЛИЯ ИВАНОВА СТОЯНОВА /канадска борба/
НИКОЛАЙ ЖИВКОВ КОЛЕВ /волейбол/
КАЛИН ПЕТРОВ КАРАГЯУРОВ /водна топка/
МУХАМЕД МАХМУД /борба/
ПЛАМЕН СТАЙКОВ /автомобилизъм/
Номинации за спортист на годината 2016 в категория юноши и девойки в Община Кърджали
ИВЕЛИН МЛАДЕНОВ СЛАДУНОВ /баскетбол/
НЕДЕЛЧО ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ /баскетбол/
ЕРГЮНАЛ САБРИ /бокс/
ДЖАН АХМЕД БЕКИР /борба/
БАЙРАМ МЮМЮН ШАБАН /борба/
МЕЛИСА НЕДЯЛКОВА /борба/
МУСТАФА РЕМЗИ КАФЕДЖИ /борба/
ТОДОР ДИЯНОВ БУНАРДЖИЕВ /водна топка/
НИКОЛАЙ СЕРГЕЕВ НИКОЛОВ /водна топка/
СИМЕОН ТОПУЗЛИЕВ /волейбол/
ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ ПЕТРОВ /волейбол/
ШАБАН МЛАДЕНОВ – ЕМРЕ САДУЛА /кану-каяк/
ЕМИРДЖАН ВЕЖДИ ДУРАЛИ /кану-каяк/
СТАНИСЛАВ СТОЙЧЕВ СИМЕОНОВ /силов трибой/
АТИНА САШЕВА ТАШЕВА /силов трибой/
ВАСИЛ ИВАНОВ /тенис/
ДАМЯН БИСЕРОВ ЧАУШЕВ /футбол/
СЕЗЕР СЕВГИН МУСТАФА /футбол/
ГЕОРГИ АТАНАСОВ АТАНАСОВ /футбол/

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Razbira se,4e sportist za 2016 e Radostina Lulova !! Zashto ne q vijdam v1v spisika ?!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/16 20:11

    Пройков е номер 1!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/16 20:22

    Питам системният администратор на Общината,как от 200 гласа за една вечер стават на 940 гласа !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.